&

PSV am - DVG 1

Gelijk spel vv DVG 1 op de Herdgang tegen PSV (am) 1

De accommodatie was schitterend maar het ontbrak aan entourage. De DVG supporters bezette de meeste stoeltjes maar daar win je geen punten mee. Gezien beide helften was een gelijk spel te rechtvaardigen maar op het laatst van de wedstrijd hadden beide ploegen kansen op de volle winst.
Beide teams hadden personele problemen veroorzaakt door een volle ziekenboeg of absentie door vakanties.

De openingsfase kunnen we rustig overslaan, er gebeurde bitter weinig voor beide doelen. De thuisploeg kwam na 20 minuten op voorsprong. Een lange bal werd door de DVG defensie onvoldoende verdedigd en van dichtbij voorbij doelman Sten Traa geschoten: 1-0. Het eerste wapenfeit van DVG noteerde ik in de 23e minuut. Een schot van Sherryl Sambo ging over het doel van PSV. De gastheren hadden een grote kans om de voorsprong te vergroten maar van dichtbij werd er recht in de handen van Sten Traa geschoten. Kort voor rust was er een voorzet vanaf rechts die door de PSV spits meteen op de slof genomen werd, onhoudbaar verdween de bal in de kruising. Ruststand was 2-0.

Het moet gedonderd hebben in de kleedkamer want na rust was er meer beleving aan DVG zijde. Twan van den Broek wist Bas van Houtum te bereiken en die toonde aan zijn gevoel voor een kansrijke situatie nog niet te zijn verleerd. Met een bekeken schuiver was de aansluitingstreffer een feit: 2-1. Dit bracht nog meer elan in het spel van DVG en PSV had het lastig. Een schot van Twan van den Broek werd door de PSV keeper nog tot hoekschop verwerkt. In de opbouw had DVG veel balverlies zodat ook een beslissende 3e treffer voor PSV op de loer lag. Een vrije trap van DVG was de aanleiding voor de gelijkmaker. De bal werd een paar keer opnieuw ingebracht en kwam uiteindelijk bij de kopsterke Bas van Houtum. Met een mooi boogballetje werd de PSV keeper voor de 2e keer geklopt: 2-2. In de slotfase van de wedstrijd waren er voor beide partijen nog goede kansen voor de volle winst. Tarn van de Wiel zag zijn schot uiteen spatten op de vuisten van de keeper en vrij voor Sten Traa werd een kopbal naast het doel gemikt. In deze fase van de competitie telt elk puntje. Er waren kansen op de overwinning voor beide partijen en dus was een gelijk spel voor beide coaches aanvaardbaar met een lichte kater. PSV verspeelde een 2-0 ruststand, DVG had de kans op 2-3 maar ook PSV vergooide in de slotfase haar kansen op de 3 punten.

Komende donderdag speelt DVG de thuiswedstrijd (aftrap 14:30) tegen Nieuw Woensel. Dit is een wedstrijd die op last van de KNVB overgespeeld moet worden. Zondag speelt DVG opnieuw thuis tegen DBS en beide partijen zijn ongelooflijk belangrijk in de strijd om de nacompetitie te ontlopen.

DVG-2 had, na een 1-0 achterstand, een goede kans op de gelijkmaker maar nadien lukte er aan DVG zijde niet veel meer. Er werd, uit tegen Mariahout, met 5-0 verloren.