Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Spoordonkse Boys 1 - DVG 1
 

 

DVG verliest midweeks van Spoordonk

Het leek wel een zomerdagavond wedstrijd donderdag 29 maart maar het was niet erg warm langs de geïmproviseerde afrastering. Het was wel degelijk een wedstrijd met iets op het spel, zowel voor DVG als ook Spoordonkse Boy’s.  DVG kon aanhaken met de middenmoot en Spoordonk kon op weg uit de onderste regionen.

De talrijke supporters, zowel uit als thuis, zagen een boeiende wedstrijd met Spoordonk als winnaar: 4-1.
Na een aftastend begin ontstaan de eerste kansjes over en weer. Spoordonk schiet een keer over het Liempdse doel en even later voorlangs, DVG kopt intussen een bal net naast. Het spel komt op de wagen als er een vrije trap aan Spoordonk wordt toegekend op zo’n 30 meter van het DVG doel. De muur wordt opgesteld maar het schot is snoeihard en gaat langs de muur en langs de verbouwereerde Liempdse doelman: 1-0. DVG krijgt een identieke kans maar nu dichter bij het doel, het schot van Peter Versantvoort wordt door de keeper tot corner verwerkt. De hoekschop wordt genomen door Wilco Voet en snoeihard ingekopt door Bas van Houtum. Helaas net iets te hoog waardoor de bal via de bovenkant van de lat over gaat. Het spel wordt er niet beter op met, aan beide kanten, veel lange ballen en felle duels op het randje. De belangen zijn groot en de (fysieke) inzet is groot. Het blijft bij die ene treffer als er wordt gefloten voor de koffie.

Na rust bouwt DVG een overwicht op, het spel is beter en Spoordonk komt onder druk te staan. Een doelpunt is te verwachten en komt er ook. Niet door een combinatie maar wederom door een perfect genomen vrije trap uitgevoerd door onze specialist: Peter Versantvoort. Via de handen van de keeper weliswaar maar we staan weer gelijk met een goede kans op meer. Hoe anders is het vervolg. Bij een uitbraak van Spoordonk, kan Sten Traa, met een katachtige reflex een nieuwe achterstand voorkomen ten koste van een hoekschop. Deze wordt strak voorgegeven en bij de eerste paal ingekopt,  dus staan we weer achter: 2-1. Met nog voldoende tijd is dit geen onmogelijke opgave. Dit wordt het wel na een soortgelijke situatie. De hoekschop komt nu voorbij de tweede paal en van de andere kant opnieuw voorgegeven en simpel van dichtbij ingetikt: 3-1 Nu wordt het wel moeilijker en worden er risico’s genomen met een omzetting en 3 extra ingevallen aanvallers. Het lukt niet om de aansluiting te forceren en als ook nog de 4-1 geïncasseerd moet worden is de wedstrijd gespeeld. Een teleurstellend resultaat dus voor DVG en een mooie opsteker voor Spoordonk.

Zondag 8 april speelt DVG uit tegen BES dat in het paasweekend nog uit speelt tegen Hapert. BES heeft de punten bikkelhard nodig en ondanks dat er thuis met 3-2 werd gewonnen is dit geen garantie op eenzelfde resultaat in de uitwedstrijd.

Supporters opgelet: op 8 april wordt er in Borkel en Schaft al om 14:00 afgetrapt. Vertrek dus op tijd van huis!!

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


29-03-2018
 
 
Spoordonkse Boys 1 - DVG 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)