Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

vv DVG 1 - DBS 1
 

 

DVG verliest thuis van DBS

In de wedstrijd zondag 13 mei thuis tegen DBS kon DVG zich veilig spelen maar dan was een overwinning noodzakelijk. Helaas gebeurde dit niet, een verlies van 1-2  betekent nog een spannende eindfase. Oud profvoetballer Adil Ramzi was vandaag een belangrijke pion. Niet alleen goed voetballend maar ook in de coaching erg belangrijk voor onze gasten van DBS.

DVG doelman Sten Traa werd al vroeg op de proef gesteld maar was alert en hield zijn doel schoon. De beste kans om de score te openen was voor Bart de Windt. Door een slippertje van de keeper van de bezoekers was een intikkertje genoeg voor de 1-0 voorsprong maar helaas was de inzet te zacht. DBS liet zich niet onbetuigd. Met name via vrije trappen was men gevaarlijk. Het natte gras gaf de bal extra snelheid en was dus ook moeilijk onder controle te krijgen. Toch was Sten Traa de situatie veelal meester maar als de bal bij een  nieuwe vrije trap wordt aangeraakt dan is hij kansloos, 0-1. Kort daarna wordt de gelijkmaker van DVG afgekeurd. Een vermeende buitenspel situatie was de aanleiding voor enkele protesten maar die mochten niet baten. Bal verlies op het middenveld gaf de gasten een nieuwe kans om de score te verdubbelen. Doelman Sten Traa was in goeden doen om hier een stokje voor te steken. Kort voor rust was het Jeroen Caarls die via een vrije trap net voorlangs kopte. Ruststand was 0-1.
Na rust was het betere spel voor de gasten. Maar met een 0-1 achterstand kan er nog van alles gebeuren. Een ware scrimmage voor het doel van DBS kon niet verzilverd worden. Een lange uittrap van de DBS keeper was de aanzet tot de 0-2 achterstand.  De stuit ging over iedereen heen en werd opgepikt door de aanvaller van DBS. Vrij voor Sten Traa was hij kansloos en stond DVG met 0-2 achter. Dan volgen de aanvallende wissels. Een vrije trap van Peter Versantvoort werd perfect op het hoofd van Bas van Houtum geplaatst maar die zou geduwd hebben waardoor zijn doelpunt werd afgekeurd. Een beslissing waar naderhand veel commentaar op zou volgen omdat het een regulier kopduel was, eentje die bij alle hoekschoppen zonder straf wordt toegestaan. Pas in de 84e minuut wordt er door DVG gescoord. Via een goedkoop gegeven penalty scoort Daan Voets de 1-2. Daarvoor zijn er nog een paar discutabele situaties. Dit verandert de eindslag niet meer: 1-2. Door dit verlies blijft de ontknoping van de competitie ongekend spannend. Nog 2 wedstrijden te gaan en we gaan er van uit dat dan de competitie erop zit.

Volgende week gaan we op bezoek bij Braakhuizen.

DVG 2 won thuis met 4-2 van de kampioenen Avesteyn-2, misschien was het kampioensfeest feest toch een te grote belasting en bleven de punten in Liempde.

De DVG dames verloren in Keldonk met 4-2, woman of the match was Roos van Bommel

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


13-05-2018
 
 
vv DVG 1 - DBS 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)