&

DVG JO19-1 - Sparta 25 JO19-1

De laatste wedstrijd. Hoe ons seizoen “ als een nachtkaars uitgaat “

Dinsdag 5 juni stond de allerlaatste wedstrijd van ons huidige team op het programma. Ondanks de wisselende prestaties dit hele seizoen staan we veilig in verband met degradatie. Maar het gaat vandaag nog wel ergens over . Onze gast, Sparta 25, kan bij winst namelijk kampioen worden en dat zijn we toch wel van plan te verhinderen. Dus er is nog wel motivatie om er een mooie wedstrijd van te maken. Aan het weer ligt het niet, dat is prachtig en aan het publiek ook niet, want dat is massaal op deze knaller afgekomen. Er zijn veel DVG-ers en uit Beek en Donk zijn ze ook met een fiks aantal supporters uitgerukt, in de hoop bij ons het kampioenschap te kunnen vieren. Ook van hun concurrent is er een flinke afvaardiging (DAW kan bij winst van ons of gelijkspel de kampioen worden) en tel daar de pers bij op en alle ouwe luitjes, die in de kantine zitten te bingo-en, dan kun je wel zeggen, dat er veel volk is.

We hebben er in ieder geval zin in, als gastspeler is Maik van Abeelen gevraagd, die Teun W. vervangt( moet meetrainen met de selectie) en Maik staat ook in de basis. We hebben verder 4 wissels op de bank zitten en Sten kan vandaag weer eens onze vlagger zijn. Voor een aantal mensen is dit de laatste wedstrijd bij DVG. Paul, Luuk, Sander en Hugo gaan stoppen als DVG-voetballer en Mark als trainer-coach. Bas en Rik stromen komend seizoen door naar de senioren. Voor deze auteur kan het ook de laatste wedstrijd zijn. Dus we hopen op een indrukwekkend einde van dit seizoen.

Een lang intro om te komen tot de kern. De wedstrijd. Nou, daar kunnen we vrij kort over zijn. Ondanks onze goede wil en inzet gaat het in deze wedstrijd goed fout. We spelen vooral de eerste helft niet slecht, maar door een cruciale fout staan we na 5 minuten al op achterstand. Een slappe terugspeelbal op Jos wordt onderschept en Sparta kan het makkelijk afmaken. Zoals in het hele seizoen eigenlijk zetten we hierna mooie aanvallen op, hebben best veel balbezit, maar maken het in de buurt van de goal niet af.

Sparta wel. Die krijgen energie van hun voorsprong en zien kans de eerste helft nog 3 goals te maken. 1 uit een mooi genomen vrije trap, 1 via een snelle lange bal en 1 doordat we onhandig de bal verliezen op het middenveld en zo ruimte geven on te scoren.Dus bij rust al met 0-4 achter. Toch zien we nog kansen. De weken hiervoor kwamen we ook terug na een flinke achterstand. Dus....

De DAW-ers zijn er nog wel. Ook zij hopen op een wonder en zo op een kampioenschap, maar ook zij komen van een koude kermis thuis. Want in deze tweede helft ziet Sparta kans om nog 4 goals te maken. Hun supporters worden steeds luidruchtiger en de eerste fakkels worden in de 90ste minuut ontstoken. Hun feestje kan beginnen en wij druipen na deze domper af. Een zwaar teleurstellend einde van ons seizoen, wat toch al niet zo bol stond van hoogtepunten. Maar ook al waren de prestaties niet volgens verwachting, als team hadden we het onder elkaar wel goed. We hebben over 2 weken nog een barbecue in het vooruitzicht en dan sluiten we het echt af. Laten we daar dan maar een hoogtepunt van maken........ We bedanken in ieder geval alle ouders voor het rijden en de support, de was-moeder, onze sponsor "Het Wapen van Liempde" en alle andere supporters van ons team, JO19-1.