Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Avesteyn 1 - vv DVG 1
 

 

DVG verliest van fel Avesteyn

Zondag 30 september in de eerste uitwedstrijd van DVG speelde het tegen Avesteyn. De club van trainer Hugo van de Sande die zelf in het eerste van DVG speelde. Veel huiswerk hoefde hij niet te doen omdat hij alle spelers van DVG persoonlijk kent. Avesteyn staat bekend om het fysieke spel en als dan de scheidsrechter de grenzen niet bepaald dan zit de club in de comfortzone. Was het een schoppartij dan? Nee zeker niet maar wat er omheen gebeurde was niet altijd even fraai, maar zoals gezegd zonder optreden van de man met de fluit en de kaarten.

De eerste de beste kans voor DVG betekende ook meteen de voorsprong. Een verre ingooi van Luuk van de Ven werd doorgekopt door Bas van Houtum (hij won vrijwel elk kopduel). Toen de bal niet goed werd weggewerkt kwam die zomaar voor de voeten van onze linksback: Pim Verboom. Zijn schot zou niet misstaan in de flipperkast want de bal ketste van de rechter op de linkerpaal en weer terug en kwam mooi aan de binnenzijde van het zijnet, een wereldgoal: 0-1. In de 20e minuut kreeg Sander van de Ven op een gevaarlijk plaats de opspringende bal tegen zijn hand. De vrije trap werd door doelman Ronald Martens, zij het in 2 instanties, onschadelijk gemaakt. Kort daarna werd het toch 1-1.

Een aanval over rechts eindigde in een voorzet en een schot dat onderweg nog werd aangeraakt: 1-1.
Onnodig balverlies van DVG op het middenveld leidde de voorsprong van Avesteyn in. Via een snelle combinatie werd de bal op links voor gegeven en het schot was te machtig voor Ronald. Echter de vlag voor buitenspel was allang omhoog. Cruciaal daarbij was of de bal onderweg was aangeraakt en daarmee verlengd werd ja of nee. De scheidstrechter stond niet goed gepositioneerd en ging na lang aandringen verhaal halen bij onze grensrechter maar had voordien de treffer al in zijn boekje genoteerd. Hij bleef dus ook bij zijn beslissing. Deze situatie was de aanleiding voor veel ophef, zowel op als buiten het veld omtrent de beslissingen van de grensrechter en dus ook de scheidsrechter.

DVG maakte in de 38e minuut weer gelijk. Door een handsbal in de 16m, scoorde Daan Voets de toegekende penalty. Onberispelijk ingeschoten. De gelijke stand was ook de ruststand: 2-2.
Avesteyn kwam vervolgens beter uit de kleedkamer. Een kopbal uit een hoekschop werd vallend van de doellijn weggekopt. Iets later werd een afstandsschot door Martens over de lat getikt. Een voorsprong van de thuisclub lag in lijn van de verwachtingen. Toch kwam die min of meer onverwacht. Avesteyn had veel balbezit met een enorme vechtlust en zat duidelijk in de flow. DVG ging hierin mee maar delfde het onderspit in de duels. Keeper Martens liet een hoge voorzet lopen om deze over de achterlijn te laten gaan maar hield geen rekening met een speler van Avesteyn die vallend de voorsprong aantekende: 3-2. Dit was koren op de molen van de thuisclub dat met lange ballen probeerde de voorsprong te vergroten. DVG drong wel aan maar toen de trukendoos van de thuisclub openging werd het erg moeilijk om nog aan voetballen toe te komen. De vlag van onze grensrechter werd zelfs onderdeel van de strijd en afgepakt en weggegooid door een aanvaller van Avesteyn. De scheidsrechter, die stond erbij en vond het allemaal goed. Kort bij de gelijkmaker kwam DVG niet en verloor derhalve deze tweestrijd. Uitslag 3-2.

Volgende week speelt DVG-1 thuis, tegen het nog ongeslagen SDDL

DVG 2 verspeelde in de thuiswedstrijd tegen HCVH een 1-0 voorsprong. Het werd uiteindelijk 1-2.
De DVG dames speelde tegen EVVC-2 en speelde gelijk: 1-1

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


30-09-2018
 
 
Avesteyn 1 - vv DVG 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)