Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG 1 - Mariahout 1
 

 

DVG verliest 2e beker wedstrijd

DVG speelde tegen een oude bekende namelijk Mariahout. 2 seizoenen geleden ook al de tegenstander in de kampioenswedstrijd die toen met 2-1 gewonnen werd. Wellicht dat Mariahout deze wedstrijd nog in gedachte had want het begon overtuigender als DVG.

In de 4e minuut werd het aluminium al 2 keer geraakt. DVG doelman Raymon Strik leek zich iets of wat te vergissen in een afstandsschot, hij dacht dat de bal over zou gaan. Via de kruising sprong de bal omhoog en viel toen op de voorkant van de lat weer in het veld.  Kort daarop kon een strakke voorzet van Mariahout niet ingetikt worden. Kortom DVG lag onder vuur. Een afstandsschot werd door Raymon tot corner verwerkt die vervolgens geen gevaar opleverde. Het duurde een half uurtje voordat DVG gevaarlijk kon worden. Een steekbal op Twan van den Broek werd in een draai ingetikt maar de bal rolde tergend langzaam tegen de binnenkant van de paal. Niet veel later was Twan dicht bij de openingstreffer. Een strak schot werd door de goed keepende Mariahout goalie tot hoekschop verwerkt. De bal bleef vervolgens in de 16m liggen en Wilco Voets kon uithalen maar de bal caramboleerde via een speler op de doellijn in de handen van de keeper. Daarmee kwam Mariahout goed weg. Voor rust werd er niet gescoord: 0-0.

Na de rust speelde DVG meer op de helft van Mariahout en had de zaken toen beter voor elkaar. In een van de Mariahout counters stuitte de bal te hoog op voor Daan Voets die er onder door ging en de aanvaller van Mariahout had vrij baan naar de goal. Dit betekende de 0-1 achterstand. DVG ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ook in de kampioenswedstrijd was dit het scenario voor de overwinning. Een mooie rush van Twan van den Broek werd op brute wijze onderbroken door een verdediger. De scheidsrechter die op grote afstand het spel volgde gaf een onterechte gele kaart. Rood was de enige juiste beslissing geweest. De vrije trap die volgde werd genomen door Bas Smulders. Mooi in de bovenhoek maar daar was die goede doelman weer om de gelijkmaker te voorkomen. Een nieuwe vrije trap op de hoekl van de 16m was opnieuw onderwerp voor discussie. Toen de bal werd genomen werden een paar DVG’ers in de 16m onderuit gelopen en in de kluts werd de gelijkmaker binnen geschoten.  De scheidsrechter had echter kort daarvoor gefloten en iedereen dacht: penalty of doelpunt? Hij besloot echter tot het overnemen van de vrije trap. Ook Mariahout kreeg een soortgelijk vrije trap te nemen en die werd onhoudbaar in de kruising ingeschoten: 0-2. In de resterende tijd kreeg DVG nog wel een paar kansjes maar doelpunten vielen er niet meer.

Volgende week zondag speelt DVG de laatste bekerwedstrijd thuis, tegen Avanti. Aanvang is 14:30.

DVG 2speelde thuis tegen buurman Boskant en beide ploegen scoorde 1x: 1-1.

De DVG dames mochten tegen de dames van Rhode en verloren met 1-3

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


09-09-2018
 
 
DVG 1 - Mariahout 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)