Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

vv DVG 1 - Vorstenbosche Boys 1
 

 

vv DVG 1 wint ruim van Vorstenbosche boys 1

DVG speelde donderdagavond 25 april al tegen Vorstenbosche Boy’s om zodoende een vrije zondag te hebben. Het werd een 4-0 overwinning en als je de stand ziet, lijkt het een gemakkelijke wedstrijd geweest te zijn maar dat was op het veld toch anders. Door deze winst is DVG opgeklommen naar de tweede plaats, zij het met 2 wedstrijden meer gespeeld dan Avesteyn.

DVG begon goed en vooral via de rechterkant kon Peter Versantvoort een paar keer goed doorkomen maar de voorzetten werden niet op waarde geschat, de afwerking was niet doeltreffend. Ook Sander van de Ven kon de achterlijn bereiken en zijn voorzet werd voor de neus van Bas van Houtum door zijn broer Luuk over gekopt. Het was opnieuw een aanval over rechts waarbij Peter Versantvoort tot in de 16 meter slalomde en op doel schoot. Via de keeper stuiterde de bal richting doellijn en werd net daarvoor (of erachter?) weggewerkt. De VAR camera’s stonden uit dus werd er gewoon door gespeeld. Vorstenbossche Boy’s kreeg de eerste kans na zo’n kwartiertje voetballen en raakte meteen de lat. Ook een dubbele kopbal was gevaarlijk maar ging over het doel van Raymon Strik. Voetballend en qua inzet waren de gasten veel en veel beter als in de 1e wedstrijd. Het was een aantrekkelijke wedstrijd met veel diepgang en snelheid aan beide kanten. Een aan DVG toegekende vrije trap werd door Bas Smulders, buiten bereik van de keeper, op de 2e paal gekruld. Een hoekschop voor DVG was de aanleiding voor het eerste doelpunt. De bal werd weggekopt en Luuk van de Ven schoot de bal op doel. Via een paar benen kwam de bal bij Martijn Caarls die met een hakballetje van dichtbij kon scoren: 1-0. Bijna nog 2 doelpunten voor de rust. Allereerst voor DVG toen Bas van Houtum voorlangs schoot en ook de gasten kregen nog een mooie kans. Een schot van af de 20 meter werd door Raymon Strik naar de zijkant gestompt.

Meteen na de rust kon DVG de voorsprong vergroten maar Bas van Houtum verkoos het schot dat werd gestopt in plaats van het breed leggen. Vorstenbossche Boy’s was een paar keer erg dichtbij de gelijkmaker met een paar snelle jongens voorin die oog in oog met Raymon Strik niet konden scoren. Ook de schoten gingen of langs of over. DVG had het niet gemakkelijk in die fase en het tweede doelpunt werkte bevrijdend. Een klein, maar slim tikje, van Rik van Ruremonde bracht de bal bij Bas Smulders die perfect teruglegde op Bas van Houtum en zijn schot betekende de 2-0 voorsprong. DVG kreeg weer de controle op het veld en kon de score met nog 2 doelpunten uitbreiden. Een doorgekopte bal vanuit een hoekschop werd door Bas van Houtum binnen gekopt en het slot akkoord was voor Martijn Caarls. De ingevallen A junior Michael Schoenmakers passte breed op MC maar zijn schot kwam in 1e instantie op de paal en vervolgens weer precies voor zijn voeten. Nu was het wel raak: 4-0. In de slotminuten was er ook nog tijd om “voorlopig” afscheid te nemen van reserve doelman Sten Traa die voor een poos naar het buitenland vertrekt. De nul kwam overigens niet meer in gevaar, het verzet van de gasten was met het 2e doelpunt zo goed als gebroken. Door de prima reeks van uitslagen in de laatste wedstrijden klimt DVG dus naar de 2e plaats en is nagenoeg zeker van de nacompetitie. De plaats op de ranglijst is daarbij nog van belang omdat de hoogst geplaatste periode kampioen in de eerste ronde is vrijgeloot.

De eerste volgende wedstrijd van DVG is op 12 mei als CITO op bezoek komt. In Oss werd destijds met 1-0 verloren. CITO verkeerd in degradatie nood en heeft de punten dus broodnodig.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


25-04-2019
 
 
vv DVG 1 - Vorstenbosche Boys 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

25-04-2019
 
 
vv DVG 1 - Vorstenbosche Boys 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)