&

vv DVG 1 - Avesteyn 1

DVG bezorgt 1e nederlaag Avesteyn

Zondag 17 februari stonden er veel belangen op het spel, DVG wilde zich revancheren voor het verlies in de eerste competitie helft en Avesteyn met DVG-lid Hugo vd Sande als trainer wilde in zijn eigen woonplaats natuurlijk niet verliezen. Gelukkig voor DVG gebeurde dat toch, kort voor tijd scoorde Twan van den Broek de beslissende: 1-0

De opening van deze wedstrijd lag bij de bezoekers. Een hoge bal in de laatste linie van DVG was de inleiding voor de eerste kans. In de kluts kreeg de aanvaller van Avesteyn de bal onder controle maar DVG keeper Sten Traa was de situatie meester. Sten verving, met verve, Raymond Strik vanwege ziekte. De opeenvolgende hoekschop ging ver over iedereen. DVG antwoorde met een schot van Bas Smulders. Strak in de onderhoek maar ook hier het juiste antwoord van de keeper van Avesteyn, de aansluitende hoekschop leverde ook niets op. De meest hachelijke situatie voor DVG was in de 17e minuut. Sten Traa kwam ver uit zijn doel en trad goed op maar verloor ongelukkig de bal. Avesteyn kon echter niet profiteren. Kortom de kansen verdeelde zich goed over beide partijen. Kort voor de rust was er een goede combinatie tussen Sander van de Ven, Bas Smulders en Bas van Houtum. Laatst genoemde kwam helaas niet een schot op doel.

Na rust was het spelbeeld niet wezenlijk anders. Erg slordig door beide partijen en toch kansen over en weer. Afstandsschoten door Avesteyn werden onschadelijk gemaakt door Sten Traa en aan de andere kant was DVG niet bij machte om een doeltreffende combinatie op te zetten. Een solo van Teun Welvaarts eindigde met een schot naast het doel. Gaandeweg de wedstrijd werd het duidelijk dat de ploeg die op voorsprong zou komen ook zou winnen. De beste kans van DVG kwam uit een goede aanval via meerdere spelers. Sander van de Ven vond helaas net geen aansluiting in zijn voorzet. Toen iedereen uit ging van een punten deling kreeg invaller Twan van den Broek een unieke kans. Door een misser in de laatste linie van Avesteyn kwam Twan van den Broek plots aan de bal. Zijn inzet ging via de keeper in het doel en betekende de voorsprong van DVG: 1-0. De resterende tijd kwam DVG niet echt meer in gevaar. Het was het eerste verlies van Avesteyn in dit seizoen. DVG speelde niet de beste wedstrijd van het seizoen maar won wel van het tot nu toe ongeslagen Avesteyn. Volgende week speelt DVG uit tegen NLC ‘03

DVG-2 verloor in de slot minuten van HVCH-5. Een toegekende penalty in de slot minuten bepaalde de eindstand: 1-2