Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

DVG 1 - Nijnsel 1
 

 

DVG wint thuis tegen Nijnsel

De eerste overwinning van DVG is binnen. Zondag 23 september thuis werd er met 2-1 gewonnen van Nijnsel. Vanwege de hevige regenval werd er uitgeweken naar het kunstgras veld en de meeste toeschouwers hadden de paraplu nog maar net opgestoken of DVG stond al met 1-0 voor. Meteen na de aftrap werd de bal naar voren gespeeld en werd een overtreding begaan. De voorzet eindigde in een sprong duel tussen de Nijnselse keeper en Bas van Houtum. Toen de bal bleef liggen kon Bas simpel het eerste doelpunt van de competitie binnen tikken. Nijnsel bouwde een veldoverwicht op zonder echte uitgespeelde kansen te creëren. Een vrije trap werd door de Liempdse verdediging weggekopt. DVG kopte de bal uit een hoekschop net naast en zo waren er kansjes over en weer. Luuk van de Ven werd na een combinatie tussen Wilco Voets en Bas van Houtum vrij gepeeld maar hij had teveel tijd om na te denken en schoot naast. De 1-0 ruststand werd dus al vroeg behaald.

Dat vroege scoren was DVG blijkbaar goed bevallen want de eerste toeschouwers kwamen nog maar net uit de kantine of het stond al 2-0. Een vrije trap, genomen door Bas Smulders werd door de keeper naar de zijkant weggerost maar de bal viel net op de hakken van een Nijnselse verdediger die zo een eigen doelpunt scoorde. De vreugde bij DVG was er niet minder om. Er ontstond een soort van kopie van de eerste helft. Nijnsel had het veldoverwicht maar DVG scoorde de doelpunten op belangrijke momenten. Halfweg de tweede helft scoorde Nijnsel met een schot vanaf de 16m: 2-1 In de counter had DVG goede mogelijkheden om de beslissende 3e te maken. Een voorzet van Tarn van de Wiel werd door een verdediger aangeraakt waardoor Teun Welvaarts de bal alleen kon aanraken en er geen richting meer aan kon geven. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de scheidsrechter meer moeite om de duels goed te beoordelen. Zelfs de grensrechter van Nijnsel, kwam, onbedoeld, in een tackle aan de zijlijn  terecht. Gelukkig kon hij verder zonder letsel weer verder. Nijnsel ging op jacht naar de gelijkmaker en doelman Ronald Martens moest handelend optreden. Aan de andere kant probeerde Bas Smulders met een hard geplaatst schot de 3e te maken maar ook daar was de keeper alert.
In de slot minuut kreeg Nijnsel nog een hoekschop en Ronald Martens ving de bal maar vervolgens liet hij deze ook weer even los. Gelukkig had niemand daar op gerekend en werd het laatste fluitsignaal met gejuich ontvangen. De eerste overwinning van de competitie was een feit.

DVG-2 speelde, uit tegen Erp 3 en verloor met 2-1.

De DVG dames speelde thuis tegen SBV/Ulysses en wonnen met 3-1 ook hun eerste competitie wedstrijd.

Volgende week speelt DVG-1 uit tegen Avesteyn en komt daar een bekende trainer tegen, namelijk Liempdenaar Hugo van de Sande die ook in het eerste speelde
.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


23-09-2018
 
 
DVG 1 - Nijnsel 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)