&

vv DVG 1 - NLC`03 1

Ruime thuisoverwinning DVG op NLC`03

Thuis tegen NLC ’03 heeft DVG zondag 21 oktober een gemakkelijke en ruime overwinning behaald. Het werd net geen 7 klapper door een laatste buitenspel doelpunt wat terecht werd afgekeurd. NLC ’03 kon het gebrek van 6 basis spelers (dit bleek na afloop) niet opvangen.Al na 5 minuten moest het score bord bediend worden. Een mooie diepe bal op Bas van Houtum resulteerde in een diagonaal schot wat doeltreffend was: 1-0.

Deze vroege voorsprong maakte het voor DVG nog iets gemakkelijker, NLC ’03 kreeg geen kansen en bij een enkele voorzet was daar het handje van doelman Raymon Strik om duidelijk te maken dat er vandaag niets te halen viel op sportpark de Roode Bleek. Na een half uurtje spelen was Bart de Windt dicht bij een 2-0. Een steek balletje van Teun Welvaarts bracht Bart in een 1 op 1 situatie met de keeper die met zijn voet redding kon brengen. Toch werd het voor rust nog 2-0. De goed spelende Teun Welvaarts gaf een perfecte voorzet op Bas van Houtum die voor zijn verdediger kroop en koppend de score verdubbelde: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Het overwicht van DVG werd in de tweede helft verder in doelpunten uitgedrukt. Doelpunten die misschien later in de competitie een punt extra opleveren bij een gelijke stand. Een vrije trap, genomen door Bas Smulders werd door de keeper vakkundig tot corner verwerkt. Deze werd genomen door Wilco Voets en opnieuw was het Bas van Houtum die doeltreffend was: 3-0. Niet veel later was Bas erg onfortuinlijk toen een onschuldig duel eindigde met een buikschuiver waarbij zijn vinger in het gras bleef steken. Deze schoot hierbij uit de kom en moest Bas gewisseld worden. NLC ’03 had de ijdele hoop op een resultaat al lang laten varen en liet meer en meer ruimtes achter de verdediging vallen. Ruud Peijnenburg maakte daarvan gretig gebruik en met een schot tussen de benen van de keeper werd het 4-0. Rechts achter Sander van de Ven slalomde met gemak langs alle verdedigers inclusief de keeper: 5-0. NLC ’03 kopte nog een bal over na een vrije trap maar dat waren dan ook meteen alle feiten van de bezoekers in de 2e helft. 10 minuten voor tijd kwam de eindstand op het bord. Het slot akkoord was voor de 3 invallers.

Een aanval over meerdere schijven bereikte Bart van Ruremonde en die passte naar Tarn van de Wiel. Hij kon de bal in de 16m nog aannemen en goed leggen om vervolgens te scoren: 6-0. In tussen was ook Martijn Caarls ingevallen, die na een revalidatie van meer dan een jaar weer zijn rentree kon maken. Velen dachten dat hij de 7e scoorde maar hij deed dit in een buitenspel situatie, de juiste eindstand is dus: 6-0. Een ruime en goede overwinning bracht DVG niet alleen de 3 punten maar ook een positieve bijdrage aan het doelsaldo. Nog meer goed nieuws waren de overige uitslagen waarbij koploper Avesteyn en ook SDDL punten verloren.