&

vv DVG 1 - SCMH 1

vv DVG 1 houd het spannend tot de laatste minuut tegen SCMHC

Het veld lag er goed bij, was wat hobbelig maar verder goed bespeelbaar. Het aantal toeschouwers was matig en dit gold tevens voor het vertoonde spel althans in de eerste helft. Ook voor onze competitie is het weer opstarten na een periode waarin wel getraind wordt maar geen of alleen vriendschappelijke wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Zondag 3 februari dus weer eentje om de punten en het werden er 3In de openingsfase was er een riante kans voor SCMH om met een vroege score te openen. De bal werd echter een beetje onbeholpen voorlangs geschoten. DVG antwoorde met een volley schot van Bas Smulders maar de keeper was de situatie meester. Het spel ging over en weer zonder oogstrelende combinaties van beide zijden, veel balverlies en derhalve erg rommelig voetbal. Erg weinig situaties voor de beide doelen en als er dan een goede voorzet was dan liepen de spelers elkaar, onbewust, voor de voeten, zoals Bas van Houtum en Martijn Caarls. De kopbal was uiteindelijk ongevaarlijk. De ruststand was een goede aftekening van de krachtsverhoudingen in het veld: 0-0

In de tweede helft was het DVG dat meer energie in het spel legde en ook meer aansprak maakte op een openingsdoelpunt. SCMH was echter niet ongevaarlijk in de veelal snelle omschakeling maar DVG bleef verdedigend op de been. Diverse kansen leken kansrijk maar of de afwerking was onvoldoende of de keeper van SCMH was een sta in de weg. Bas Smulders was 2x dichtbij een treffer. In de 1 op 1 met de keeper werd hij afgetroefd tot groot ongenoegen van Bas zelf. Ondertussen werd de klok ook een extra tegenstander. Met nog zo’n 20 minuten te gaan dienden zich de beste kansen tot nu toe zich aan. Schoten van Bart de Windt en Wilco Voets troffen geen doel. Een kopballetje van Twan van den Broek ging naast. Het geloof in een goed resultaat was er maar wanneer valt de bevrijdende treffer…?? Het duurde en duurde maar uiteindelijk was er de strakke voorzet van Wilco Voets die door, wie anders, Bas van Houtum in de korte hoek werd ingetikt. De graaiende handen van de keeper konden het doelpunt niet voorkomen. Toen waren en nog een paar minuten te spelen en was het een alerte doelman Raymon Strik die zich in die slotfase niet verrassen. Na een klein akkefietje op het middenveld besloot de scheidsrechter dat het beter was om af te fluiten dan om kaarten te trekken. DVG was er niet rouwig om het kon de 3 punten bijschrijven. Een narrow escape met 3 punten als resultaat.
Volgende week speelt DVG tegen de nieuwe koploper van de kompetitie, zij het met een 3-tal wedstrijden meer gespeeld, Nijnsel.

DVG-2 speelde thuis tegen UDI ’19-3 en na tweemaal op voorsprong gekomen te zijn toch nog gelijk: 2-2.

Tevens werd bekend gemaakt dat Hans Lathouwers zijn contract met nog één seizoen heeft verlengd. Een nieuw seizoen met de  volgende vacatures: assistent grensrechter DVG-1, Trainer/coach DVG-2. Geïnteresseerde kunnen zich melden bij het bestuur.