Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

vv DVG 1- SSDL 1
 

 

Verdiende overwinning DVG op SDDL

In de 2e thuiswedstrijd van het seizoen hield DVG de punten wederom in eigen huis. 1 doelpunt was voldoende voor de 3 punten.Na drie wedstrijden kan er nog niet veel gezegd worden over de onderlinge verhoudingen. Wel is de verwachting dat er niet één uitgesproken favoriet is aan te wijzen ondanks dat Avesteyn als enigste ploeg nog ongeslagen is.

DVG startte voortvarend en al na 5 minuten had er gescoord kunnen worden. Een hoge bal op de ijverige Wilco Voets werd verdedigd maar de bal kwam bij Sander van de Ven die de bal niet goed raakte. Niet veel later ging een afstandsschot van Peter Versantvoort net naast het doel. SDDL kwam maar niet tot een kans en dit was de verdienste van de gehele Liempdse ploeg maar vooral van de verdediging. DVG bouwde een overwicht op met goed combinatie spel en haalde “de bal eruit” wanneer dit nodig was om balbezit te behouden. Het ontbrak nog aan een doelpunt. Sander van de Ven was er het dichtst bij maar zijn schot was te zwak om de keeper te verschalken. SDDL daarentegen creëerde geen enkele kans. Ruststand was 0-0.

Meteen na rust kreeg DVG een 3-tal goede kansen om de score te openen. Luuk van de Ven, Wilco Voets en Bart de Windt waren kansrijk maar tot scoren kwamen ze niet. SDDL kreeg steeds meer moeite om de aanvallen van DVG te verdedigen en moest daarbij het randje opzoeken. Een actie van Wilco Voets resulteerde in een strakke voorzet en Bart de Windt zou die normaal gesproken zo binnen hebben kunnen lopen maar hij werd onderweg onderuit gelopen. Het werd steeds duidelijker dat 1 Liempds doelpunt zo goed als zeker de overwinning zou beteken maar als de klok richting de 90 loopt moet het wel een keer gebeuren. Rond de 70e minuut word er een vrije trap toegekend en vanaf zo’n 20 meter wordt de bal door Bas Smulders op de lat gekegeld. De meest hachelijke situatie voor SDDL volgt kort daarop. Een verdediger speelt de bal te kort terug op de keeper en Wilco Voets omspeeld hem, echter een meegelopen verdediger kan net voor de lijn redding brengen. De aansluitende hoekschop leverde geen gevaar op. Een nieuwe vrije trap, nu op ongeveer 25 meter van het doel, is het mooiste moment van de wedstrijd. Bas Smulders schiet de bal perfect in de bovenhoek en de keeper kan alleen maar buigen. Het betekent de verdiende voorsprong: 1-0. Zoals zo vaak betekent dit dat men iets achteruit gaat lopen en SDDL kreeg zowaar een paar mogelijkheden. Een eerste schot ging over, het 2e ging naast en het 3e werd door doelman Raymon Strik uit de onderhoek getikt. De resterende tijd werd zonder noemenswaardige problemen uitgespeeld. Dit was zonder twijfel de beste wedstrijd van het nog prille seizoen. De overwinning was verdiend, daar was iedereen het over eens.

Volgende week speelt DVG-1 de uitwedstrijd tegen en in Ravenstein.

DVG-2 boekte de eerste overwinning van het seizoen. Een 0-1 voorsprong van Nijnsel werd omgebogen in een 4-2 overwinning. Beide teams scoorde ieder 1 keer in het eigen doel.

Auteur Toon van Ruremonde
Meer DVG voetbal nieuws >>>>


07-10-2018
 
 
vv DVG 1- SSDL 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)