&

Nieuwkuijk 1 - vv DVG 1

vv DVG enerverende gelijk spel tegen Nieuwkuijk.

De inhaal wedstrijd in en tegen Nieuwkuijk was een enerverende wedstrijd, veel strijd, hoog tempo, gemiste kansen, doelpunten en …………………. toch géén winnaar.Vreemd genoeg vond ik dat Nieuwkuijk beter aan de wedstrijd begon, DVG speelde gehaast en leed veel balverlies.

Toch kwam DVG op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Bas Smulders werd prachtig ingeschoten. Lang duurde de vreugde aan Liempdse zijde niet. Na 2 minuten was het alweer gelijk door een schot in de lange hoek: 1-1. DVG was vornamelijk gevaarlijk in de standaard situaties zoals een hoekschop, genomen door Teun Welvaarts. De ingekopte bal moest door de lijn verdediger gered worden. Ook Nieuwkuijk was bij de corners gevaarlijk. Een dubbele corner betekende dat DVG op achterstand kwam. De eerste van de twee werd bijna door iedereen gemist maar toch aangeraakt door de DVG defensie. De tweede werd zoals gezegd binnen gekopt: 2-1. Nieuwkuijk zat kort op de bal en speelde de ballen goed in op de aanvallers waarbij DVG het moeilijk had om via combinatie voetbal tot aanvallen te komen. De wedstrijd had een heel ander verloop kunnen krijgen als de scheidsrechter de Nieuwkuijkse keeper had betrapt op een handsbal buiten de 16 meter. Hij mocht door. DVG doelman Rens van de Aker moest ingrijpen op een schot in de hoek en had geluk toen de rebound over het doel ging. Niet veel later was dit geluk verspeeld. Een hoge bal werd niet goed beoordeeld en in een uiterste inspanning om een doelpunt te vermijden werd de bal door Jordi van Kasteren in eigen doel geschoten: 3-1. De fase kort voor de rust was bepalend voor het verloop van de 2e helft. Nieuwkuijk kon op een 4-1 voorsprong komen maar het werd 3-2. Een mooi bekeken voorzetje van Tijn van Heertum werd door Bas van Houtum ingekopt. Kort daarvoor werd een harde voorzet door Bas net naast gekopt en werd een schot van Teun Welvaarts door de keeper van Nieuwkuijk uit de hoek geranseld. Ruststand 3-2

De tweede helft was DVG voetballend beter en werd Nieuwkuijk terug gedrongen en er kwamen kansen. Helaas was de eind pass net niet secuur genoeg. Bas Smulders schoot over het doel en een mooi steek balletje van Ruud Peijnenburg was net niet goed genoeg voor Bas van Houtum om de gelijkmaker binnen te tikken. Een goed genomen hoekschop werd door de mee opgekomen Jurge van der Velden teveel naar de grond gekopt. De gelijkmaker hing in de lucht. Een strakke voorzet van Teun Welvaarts werd met een zweefduik hard ingekopt door Bas van Houtum: 3-3. Met nog zo’n 30 minuten op de klok ging het tempo nog maar eens omhoog. De scheidsrechter liet veel door maar dat kwam het spel en het amusement aan beide zijde ten goede, een faire wedstrijd van beide kanten. De eindfase was spannend en de uitslag nog onzeker. DVG liep in die fase iets teveel achteruit maar was gevaarlijk met een hard schot van Bas Smulders en een mooie redding hield de gelijke stand op het bord. Vervelend was het uitvallen van Rens in de laatste minuten en dit betekende het debuut van Andrei Tomus. Hij kwam niet echt meer in de problemen maar moest wel nog even flink sprinten om een diep gespeelde bal te onderscheppen. Het bleef bij de punten deling: 3-3. Hiermee konden beide coaches tevreden mee zijn en de neutrale toeschouwer (waren die er eigenlijk?) hadden een vermakelijke pot voetbal gezien.
Vandaag werd ook bekend gemaakt dat DVG en Hans Lathouwers op het einde van het seizoen afscheid gaan nemen.

Dit betekent automatisch dat er voor volgend seizoen een vacature als hoofdtrainer DVG ontstaat. Zie de website voor meer informatie.

Volgende week speelt DVG-1 uit tegen Haarsteeg, aanvang 14:30.

DVG-2 speelde, uit, tegen Rhode 3 gelijk met 1-1