&

RKDVC 1 - vv DVG 1

Zuur verlies voor DVG tegen RKDVC

DVG verloor zondag 8 december opnieuw, uit, tegen RKDVC werd het 3-1. Een wedstrijd met aan DVG kant twee geheel verschillende helften. In de eerste klopte er niet veel van en werden er veel ballen ingeleverd. De tweede was, na zo’n 15 minuten, een stuk beter maar het geluk ontbrak en ook de keeper van RKDVC hield zijn ploeg met katachtige reflexen op de been.

Zoals gezegd was de eerste helft bijna alleen maar RKDVC aan de bal. Niets lukte aan DVG zijde. De eerste kans van RKDVC  kwam voort uit een aanval over rechts waarbij de voorzet achter de mee opgekomen speler werd gegeven. RKDVC had de wind mee en dit was niet alleen letterlijk gesproken. Hoge ballen bleven hangen en opruimen vanuit de DVG defensie was ook lastig. RKDVC zette veel druk naar voren en bracht een opbouwend DVG regelmatig in de problemen. De eerste kans voor DVG kwam voort uit een man meer situatie. Een geblesseerde speler van de thuisploeg ging eraf en het duurde even voordat de wissel erin kwam. Een inzet van Sander van de Ven werd door Tommy van Schijndel ingekopt maar de keeper was de situatie de baas. Het aantal kansen wat RKDVC creëerde was maar minimaal echter nieuwe problemen bij de opbouw van DVG bracht RKDVC weer in balbezit met ditmaal een perfecte voorzet die door Thomas Fitters onhoudbaar werd ingekopt. Kort daarop werd een breed gespeelde bal onderschept en dit bracht opnieuw Thomas Fitters oog in oog met Andrei Tomus. Hij verkleinde zijn doel goed maar met een bekeken lob werd hij voor de 2e keer kansloos verslagen. Kort voor rust was Bas van Houtum dicht bij de aansluitingstreffer maar hij kon net geen goede richting en snelheid aan de bal meegeven. De 2-0 ruststand was, gezien het beeld van de wedstrijd, terecht.

In de tweede helft begon DVG meer druk naar voren te zetten en dit leverde de gebruikelijke ruimte in de DVG defensie op. Een mooi schot van Bas Smulders ging zo’n metertje naast het doel. RKDVC had een tweetal riante kansen op de beslissende treffer maar Andrei Tomus bleef, dankzij goed ingrijpen, op de been en hield zodoende ook DVG in de race. Er stond echter nog steeds een 2-0 achterstand op het bord. Een mooi over stapje van Bas van Houtum was de inleiding voor het DVG offensief. Luuk van de Ven schoot de bal goed in maar de RKDVC keeper was, niet voor de laatste keer spelbreker. Kort daarop een mooi voorzet van Tommy van Schijndel die door Tijn van Heertum via de bovenkant van de lat overging. Met nog zo’n kwartiertje op de klok moest de defensie van RKDVC capituleren. Sander van de Ven ging op links goed door en zijn voorzet werd door Bas van Houtum ingeschoten. De wedstrijd was volledig gekanteld en zelfs een overwinning voor DVG was toen nog mogelijk. Een dribbel van Twan van den Broek binnen de 16 meter werd door een val onderbroken. De scheidsrechter had het, achteraf, goed gezien: er was geen contact geweest en met iets meer zelfvertrouwen had Twan voor eigen kans moeten gaan. RKDVC kwam er niet meer aan te pas. De keeper hield de thuisploeg echter op de been. Een volley kwam op de lat en een mooie kopbal van Bas van Houtum werd ook vakkundig tot hoekschop verwerkt. Die leverde een scrimmage kort op de doellijn op maar de bal ging via de lat weer over het doel. De aansluitende hoekschop resulteerde in een counter waarbij de marge weer op 2 werd hersteld: 3-1. Dit was de beslissing in een wedstrijd waarin DVG eigenlijk maar zo’n halfuurtje aan mee deed. Met volop kansen om nog tot een resultaat te komen maar gezien de rest van de wedstrijd zou dit onverdiend zijn geweest.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd van 2019, tegen de fusie club uit Oisterwijk: Trinitas. Hopelijk speelt DVG dan wel een hele wedstrijd mee, aanvang is overigens 14:00.

DVG-2 had geen kind aan Nijnsel 3 en won, uit spelend, met 0-6.

De DVG dames wonnen ook op vreemde bodem met het kleinst mogelijke verschil. In en tegen Mariahout werd het dus 0-1