&

vv DVG 1 - FC Engelen 1

vv DVG speelt verdiend gelijk tegen FC Engelen

De punten deling was zondag 20 oktober terecht, beide teams hadden kansen op de volle winst maar het bleef 2-2. Het was een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd met veel energie en inzet met een goede scheidsrechter.Een van de eerste hoekschoppen van DVG leverde al meteen een doelpunt op.

De bal werd uitverdedigd maar meteen weer ingebracht. De keeper van FC Engelen kwam ver zijn doel uit en verloor de grip op de bal. In de rebound was Bas van Houtum alert en zijn schotje was voldoende om DVG op voorsprong te zetten: 1-0. Kort daarop was heet bijna 2-0. Een mooie diep bal van Jordi van Kasteren kwam bij Tommy van Schijndel die een strakke voorzet afleverde. De verdediger van de FC ging eronder door en Teun Welvaarts nam de bal meteen op de wreef maar de bal ging helaas net voorlangs. Hierna raakte DVG de grip op de wedstrijd een beetje kwijt en kwam FC Engelen beter in de wedstrijd. Een rollertje zou misschien naast het DVG doel gegaan zijn maar Rens van den Akker maakte er een hoekschop van. Deze werd voor het doel omhoog gekopt en na een paar touches was er een voetje van een speler van Engelen en was het alweer gelijk: 1-1. Engelen ging op zoek naar de voorsprong en had voor de rust nog een paar grote kansen. Een vrije schietkans ging ruim voorlangs en een afstandsschot spetterde op de lat. DVG had een klein kansje na een verre ingooi ie werd verlengd en het schot van Bas Smulders werd door de verdediging geblokt. Kort voor rust werd er door Engelen opnieuw van grote afstand geschoten maar opnieuw werd de lat geraakt. Ruststand: 1-1.

Na rust overkwam DVG dit ook, Bas van Houtum raakte de onderkant van de lat na een voorzet van Tommy van Schijndel. De ingebrachte Twan van den Broek was dichtbij de voorsprong maar zijn schot was iets te hoog en ging over het doel. Met nog zo’n 30 minuten te gaan kwam FC Engelen op een voorsprong. Eerst was er een lopje over de Liemdpse verdedigers en met een tweede kunstje werd Rens van den Akker verrast: 1-2. Lang kon er niet van worden genoten want na 3 minuten was het alweer gelijk. Voorafgaand werd er nog over geschoten maar de volgende aanval was wel raak. Twan van den Broek werd in de diepte aangespeeld en zijn schuiver kwam mooi in het hoekje: 2-2. In de laatste fase van deze aantrekkelijk wedstrijd waren er nog 2 grote kansen verdeeld over beide teams. Martijn Caarls probeerde het van grote afstand, toen de keeper van FC Engelen ver voor zijn doel stond, maar hij kreeg er nog net een handje tegen aan. En Rens van de Akker kwam oog in oog te staan met een aanvaller van Engelen maar wist een doelpunt te voorkomen. Met deze gelijke stand konden beide trainers wel leven omdat de kansen over en weer verdeeld waren. De toeschouwers werden vermaakt met een mooie en aantrekkelijke wedstrijd.

Volgende week speelt DVG, uit tegen DSC uit Kerkdriel, aanvang 14:30 uur