&

Haarsteeg 1 - vv DVG 1

3e remise op rij voor DVG

DVG speelde op zondag 24 november voor de derde keer op rij gelijk en behoud de 5e plaats. Veel bekenden gisteren voor trainer Hans Lathouwers gisteren in Haarsteeg. DVG speelde de uitwedstrijd en moest genoegen nemen met een puntje. Niet elk gelijk spel is een verlies van 2 punten, gisteren werd er 1 gewonnen op basis van de kansen van de thuis ploeg.

Het veld zag er mooi uit maar het gras was aan lange kant en in het begin moest DVG daar best wel aan wennen met een paar mis peren als gevolg. De openingsfase was voor de thuis ploeg die DVG goed onder druk zette maar meer dan een paar hoekschoppen voor Haarsteeg hoefden we niet te noteren. Ook DVG had een kansje vanuit de corner. De mee opgekomen Martijn Caarls kwam dichtbij de tweede paal maar kon de bal net niet van richting veranderen. Na zo’n 20 minuten viel er een bal vanuit een voorzet (?) op de boven kant van de lat, bewaakt door Andrei Tomus die de geblesseerde Rens van den Akker verving. Kort daarop raakte de scheidsrechter geblesseerd en die kon niet meer verder. Gelukkig was er een vervanger aanwezig en na een oponthoud van zo’n 15 minuten kon er verder gevoetbald worden. Haarsteeg bleef het initiatief houden en DVG kon alleen de lange bal spelen maar was die daarna te snel ook weer kwijt. De kansen die de thuisploeg kreeg werden onschadelijk gemaakt door Andrei of de bal ging over of naast het doel. DE kans voor DVG kwam voort uit een combinatie over links. Luuk van de Ven haalde de achterlijn en schoot op doel maar de keeper van Haarsteeg kon redding brengen. Terug leggen was in dit geval een betere optie geweest maar de keuze om te schieten was te billijken. Ruststand was 0-0.

Na rust moest Andrei meteen weer aan de bak bij een grote kans van Haarsteeg, hij bleef overeind en keerde het gevaar. DVG speelde iets aanvallender en het balbezit werd langduriger. Jaap Verhoeven probeerde het met een schot maar geen treffer. De mooiste kans was er voor Bas van Houtum. Een goed genomen vrije trap van Martijn Caarls werd door Bas goed en hard ingekopt maar de bal spetterde op de lat. Haarsteeg bleef aandringen en een doelpunt was ook wel verdiend maar de kansen werden veelal door te haastig of onnauwkeurig schieten door de aanvallers zelf om zeep gebracht. De hele wedstrijd stond de keeper van Haarsteeg erg ver voor zijn doel en de poging van Bas Smulders om deze te verschalken mislukte maar net. Zijn boogbal had de juiste lengte maar stuiterde net naast de verkeerde kant van de paal. Koen van de Sande viel in en had een mooie voorzet op de ook al ingevallen Teun Welvaarts. De kopbal van Teun werd opgepakt door de keeper. Ook hier gold dat een voorzet met het hoofd misschien kansrijker was geweest. In de slotfase werd het nog effe tumultueus omdat Haarsteeg tot de laatste minuut aan toe de goal wilde forceren, dat lukte echter niet. In het donker werd er met een 0-0 stand afgefloten en kon de disco iets harder gezet worden.

Volgende week speelt DVG thuis, tegen Vlijmense boy’s. Een nieuw gelijkspel, of verlies, zal betekenen dat er plaatsen ingeleverd zullen gaan worden.
DVG-2 speelde uit tegen WEC en verloor met 1-0. Hierdoor zakken ze iets op de ranglijst maar staan ze nog wel in de bovenste regionen.