&

DVG 1 - Mariahout 1

DVG volgend seizoen wederom 4e klasser

Vooraf had trainer Rob van Griensven aangegeven dat de doelstelling voor dit seizoen een  plaats in de middenmoot was.  Na het gelijkspel thuis tegen Mariahout is die doelstelling inmiddels bereikt. DVG is zeker van klassebehoud  en kan het vizier nu richten op verdere uitbouw van de selectie voor het volgend seizoen met diverse talentvolle A junioren. De toekomst ziet er voor DVG rooskleurig uit.
DVG –Mariahout was van de zijde van DVG-ers  een tamelijk matte vertoning.  Mariahout vocht voor  behoud  en spreidde  een grotere vechtlust dan de liempdenaren ten toon. De DVG-ers  waren voetbaltechnisch wat beter, waardoor er na 90 minuten een terechte einduitslag van 1-1 op het scorebord stond.
De eerste half uur was DVG sterker en speelde de wedstrijd vooral op de helft van Mariahout af. Na wat kansen en doelpogingen  van ploeggenoten kon Wilco Voets zich in de 25e minuut vrijspelen. In zijn actie werd hij onderuit gehaald en de goed leidende scheidsrechter   Theunitsz wees gedecideerd naar de stip. Topscoorder Voets bekroonde zelf dit buitenkansje met een bal door het midden, waarmee  hij doelman  Wim van de Heuvel kansloos liet.
Mariahout  stroopte de mouwen op.  Diverse regen- en hagelbuien  teisterden de voetballers, maar  de bezoekers voelden zich beter thuis in deze barre omstandigheden  en creëerden zich enkele kansen.  De beloning viel in de 42e minuut toen  spits  Luuk Leenders met een kopbal onderkant lat de DVG doelman Sander van Eeuwijk kansloos liet.
Met de verse kracht Bart de Windt in de spits in de tweede helft leken de Liempdenaren nog eens vol voor de overwinning te gaan, maar toch was Mariahout in de tweedehelft het dichtst bij de 3 punten.
In de 55e minuut kon Maarten Gilsing door de DVG achterhoeden soleren, maar met Sander van de ven op zijn huid en doelman van Eeuwijk die de goal goed verkleinde, liet hij deze grote kans liggen. Nog dichter bij de 1-2 was  Martijn van de Linden, maar zijn schot belandde tegen de paal.

Daarna hadden beide  partijen vrede met het gelijkspel en ging de wedstrijd als een nachtkaars uit.
Volgende week speelt DVG de uitwedstrijd tegen Vorstenbosch., die nog volop in de race zijn tegen degradatie.