&

Vorstenbossche Boys - DVG

Vorstenbossche Boys – DVG  2-0

Zondag 29 april in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen, traden de mannen van coach Rob van Griensven aan tegen het elftal uit Vorstenbosch. Omdat de Liempdenaren zich vorige week al veilig hadden gespeeld, stond er niet veel meer op het spel dan de spreekwoordelijke eer en de wil om zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie. Vorstenbossche Boys daarentegen kan nog eindigen op de derde plaats van onderen en zouden daardoor veroordeeld worden tot de nacompetitie om degradatie.
Dit viel ook af te lezen uit de wedstrijdopening. Vorstenbossche boys begon veel feller dan DVG en daar waar de DVG-ers zoekende waren naar de juiste posities, vonden de spelers van Vorstenbossche Boys elkaar veel eenvoudiger. Nadat er al een kopbal van de lijn was gehaald viel in de 10e minuut dan ook het eerste doelpunt. Middenvelder John van Kleef werd simpel de diepte ingestuurd en beheerst plaatste hij de bal langs doelman Sander van Eeuwijk. DVG, met in de gelederen de jeugdige A-spelers Bart de Windt en Mark van de Broek (ingevallen in de 25e minuut voor de geblesseerde Peter Versantvoort), kon hier maar sporadisch iets tegenover stellen. Een schot van Wilco Voets dat voorlangs scheerde, en een mooi genomen vrije schop van Teun van de Velden waren de enige wapenfeiten in de eerste helft. Doelman Sander van Eeuwijk daarentegen had zijn handen meer dan vol aan de soms gevaarlijke steekpasses en doelpogingen van Vorstenbossche Boys.
De tweede helft kende hetzelfde patroon. DVG had moeite met zichzelf en het hobbelige veld en kon het spel niet maken. De aanvallen van Vorstenbossche Boys bleven wel gevaarlijk en alleen dankzij de reflexen van Sander van Eeuwijk bleef het lang 1-0.
DVG probeerde nog wat meer aanval in het spel te leggen door achterin een op een te gaan staan en door het inbrengen van de eveneens uit de A-jeugd meegenomen spelers Tarn van de Wiel en Pieter van de Wetering. Dit bracht wel iets meer elan in het spel en er werden ook enkele kansen gecreëerd. Met name de ijverige Pieter van de Wetering probeerde  meer felheid in het spel te brengen en bedacht soms goede openingen.
In de 80e minuut werd echter aan alle onzekerheid een einde gemaakt. Gilbert Langenhuizen kon, na rommelig uitverdedigen van de DVG-achterhoede,  het vonnis vellen, de 2-0 intikken en DVG en zijn trouwe aanhang achterlatend met een ontevreden gevoel over deze wedstrijd.
Ongetwijfeld zal de motivatie om de laatste wedstrijd van het seizoen positief af te sluiten, volgende week weer aanwezig zijn. Het reeds gedegradeerde Nijnsel komt dan op bezoek en het verder prima verlopen seizoen kan dan verzegeld worden.

Man of the match was uiteraard Sander van Eeuwijk

DVG 2 verloor hun wedstrijd van het hoog-geklasseerde Erp 2 met 6-2. Man of the match was daar Daan Voets.

Bron : DVG Liempde
Auteur: A van Abeelen