Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Essche Boys 1 - Audacia 1
 

 

Essche Boys pakt de broodnodige punten tegen Audacia.

Met een vervelend gevoel of lachend de winterstop ingaan dat was de vraag afgelopen zondag in Esch. Wat zou het worden. Nou het werden lachende Essche gezichten. De 3 broodnodige punten bleven terecht in Esch. Vanaf het eerste fluitsignaal zochten beide teams de aanval. De jonge ploeg uit Moergestel was in een winning mood. Uit de laatste 4 wedstrijden werden maar liefst 10 punten behaald. De snelle Audacia aanvallers bezorgden de eveneens snelle Essche verdedigers Pim Laansma, Bart v.d. Bruggen en Tim Breukhoven volop werk. Na een kwartiertje spelen kregen de Essche middenvelders Rudi van Gemert en Quint den Ouden meer grip op het spel.

Er ontstonden wat kleine kansjes over en weer maar het duurde tot de 29e minuut voordat Essche Boys hun eerste grote kans kregen. Een aanval opgezet door Jethro van Gerven belandde via Marco den Ouden weer voor de voeten van Jethro van Gerven maar zijn schot rolde voor het doel door.
Na de rust bleef het hardwerkend Essche Boys sterker en dat leidde in de 59e minuut tot een doelpunt. Vanaf de rechterflank kwam de bal via Robin van Beek en Luuk van Velthoven bij Yannic van Gerven. Deze hield de bal even bij zich en gaf op het juiste moment de bal aan de inmiddels opgekomen laatste man Jethro van Gerven die vanaf 20 meter de bal buiten bereik van de keeper in de rechterbenedenhoek krulde. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en het spel werd ook wat grimmiger. Dit leidde in de 70e minuut tot een 2e gele kaart voor een Audacia speler. De 10 overgebleven Moergestelse spelers bleven het de gastheren moeilijk maken. Met het inbrengen van 2 verse wisselspelers, Tim van Velthoven en Ken Olijslagers, probeerde de Essche trainer René v d Putten de Moergestelse aanvalsdrang te beteugelen. Wanhopig bleven de 10 Audacia spelers de aanval zoeken maar de Essche keeper Frits Hermes liet zich niet passeren. Na 6 minuten extra speeltijd maakte scheidsrechter De Leeuw een einde aan de wedstrijd. Opgelucht en met blije gezichten ging de moegestreden thuisploeg met 3 punten op zak het kleedlokaal, de kantine en de winterstop in.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag 25 januari 2015 in Sint Michielsgestel tegen S.C.I.

Auteur Jan van Gerven
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


14-12-2014
 
 
Essche Boys 1 - Audacia 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)