&

Woenselse Boys 1 - Essche Boys 1

Essche Boys de kansen Woenselse Boys de punten

Een uitwedstrijd in Eindhoven tegen Woenselse Boys is altijd lastig voor Essche Boys. Een keer speelde Essche Boys daar gelijk en andere keer won Essche Boys maar vorig seizoen  werd er een dikke 5-1 nederlaag geleden. Woenselse Boys was na de winterstop ook slecht van start gegaan. Met 0-3 werd er een nederlaag geleden tegen aartsrivaal Wodan en de mannen van de trotse koploper waren uit op revanche. Essche Boys, vechtend in de onderste regionen, wachtte een pittige middag.
Woenselse Boys trok vanaf het startsignaal het spel naar zich toe en Essche Boys moest zich beperken tot verdedigen.
De een na de ander aanval ging richting het Essche doel maar de Essche verdediging bleef vrij gemakkelijk overeind. Grote kansen kreeg de thuisclub niet deze waren er wel voor het counterende Essche Boys. In de 20e minuut strandde een snelle Essche aanval op de Woenselse keeper. In de 29e minuut was Essche boys heel dicht bij een doelpunt maar het schot van Marco den Ouden belandde op de paal. Twee minuten later werd het plotseling 1-0 voor de thuisclub. Een van richting veranderd schot viel precies voor de voeten van een Woenselse aanvaller die vanaf 9 meter raak schoot. Vijf minuten later had Yannic van Gerven de gelijkmaker op zijn schoen liggen maar zijn lob ging wel over de keeper maar helaas langs de goal.
Na de rust bleef Essche Boys loeren op de counter. In de 50e minuut schoot Marco den Ouden in de handen van de keeper. In de 56e minuut kwamen de gastheren op een 2-0 voorsprong. Jethro van Gerven probeerde een voorzet te blokkeren maar de bal rolde via zijn voet in het eigen doel. Door dit doelpunt steeg het zelfvertrouwen van de koploper en dit leidde in de 63e minuut tot weer een doelpunt. Uit een corner werd de 3-0 snoeihard binnengekopt. Essche Boys probeerde het nog wel maar de schoten van Yannic van Gerven en Cas den Ouden leverde geen doelpunt op. Wel lukte het Woenselse boys om nog een keer te scoren. Het was een verdiende overwinning van de koploper maar de einduitslag van 4-0 was wel een beetje geflatteerd.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag 22 februari in Esch tegen Tongelre. Aanvang 14.00 uur