Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Dees 1- Essche Boys 1
 

 

Essche Boys worstelt zich naar een remise in Wintelre

Zondag 8 november mogten de Boys aantreden in Wintelre tegen DEES. Een tegenstander die in de laatste wedstrijden nauwelijks punten wist te pakken, in tegenstelling tot Essche Boys dat in zijn laatste drie wedstrijden vijf punten bij elkaar voetbalden. Een ploeg uit vorm tegen een ploeg in vorm zou men verwachten op basis van deze statistiek.

In de eerste helft is daar echter helemaal niks van te merken. Essche Boys stapelt fout op fout, wint vrijwel geen persoonlijk duel en gunt hiermee DEES meer dan een handvol opgelegde kansen. Deze worden allemaal gemist op één na. Dit doelpunt wordt tot opluchting van Essche Boys echter afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk komt DEES alsnog dik verdiend op voorsprong na 40 minuten spelen op een manier die typerend is voor de wedstrijd. Een voorzet van een DEES aanvaller belandt op de rand van het strafschopgebied tegen het scheenbeen van een Essche verdediger waarna de bal via de binnenkant van de paal in het doel valt. Essche Boys lijkt na deze treffer enigszins wakker geschud. Marco den Ouden maakt de gelijkmaker met een geplaatst schoot in de verre hoek, na even daarvoor al een grote kans te hebben gehad. Met een 1-1 stand wordt er gerust waarmee Essche Boys de handen mag dicht knijpen aangezien het ook zomaar 8-2 achter had kunnen staan.

Na rust is er met de inbreng van de verdedigers Tim Breukhoven en Jens Rutten meer organisatie in de verdediging en krijgt DEES nauwelijks nog kansen. Hoewel Essche Boys wat minder balverlies lijdt dan in de eerste helft, lukt het ze evenmin om voetballend tot grote kansen te komen. Halverwege de tweede helft komt het doelpunt van DEES dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een vrije trap op zo'n 30 meter van de goal belandt met een grote boog achter de verbouwereerde Essche doelman in het net. Tien minuten later komt Essche Boys weer op gelijke hoogte. Een vrije trap wordt door Jens Rutten met het hoofd richting doel verlengd. De keeper van DEES kan deze bal nog keren, maar Yannic van Gerven is er als de kippen bij om in de rebound de bal binnen te tikken. In de laatste 5 minuten ontvangt DEES nog twee keer de rode kaart. Essche Boys probeert te profiteren van de overtal situatie, maar de tijd die nog rest blijkt hiervoor te kort.

A.s. zondag krijgt de Essche ploeg de kans zich te revancheren voor deze matige vertoning. Er wordt dan thuis afgetrapt om 14.00u tegen de Spoordonkse Boys.

Auteur Frits Hermes
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


08-11-2015
 
 
Dees 1- Essche Boys 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)