&

Essche boys 1 - Pusharia 1

Essche Boys boekt nipte overwinning op Pusharia

Afgelopen zondag 28 februari was Pusphaira te gast op sportpark ’t witje. Wederom een laaggeklasseerde tegenstander voor Essche Boys. Vorige week werd er nog een doelpuntrijke overwinning geboekt, maar afgelopen zondag ging het een stuk moeizamer. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door een benutte penalty van Quint den Ouden.

Essche Boys had hetzelfde strijdplan als vorige week. De tegenstander proberen snel onder druk te zetten om een voorsprong te forceren. Echter waren de eerste kansen voor de uitploeg. Na 5 minuten kon, na gerommel in de zestien, een schot ternauwernood tot corner worden verwerkt door Marco den Ouden. In de 7de minuut kreeg Pusphaira opnieuw een kans, maar het schot zeilde voorlangs.
Na deze kansen kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd, het meeste gevaar werd gesticht uit vrije trappen maar het leidde niet tot doelpunten. In de 20ste minuut was er uit het niets tumult op het veld. De spits van de uitploeg moest het veld verlaten met een rode kaart nadat hij had nagetrapt. Van een overwicht was nauwelijks sprake, de Essche ploeg was veel te slordig in de passing waardoor er nauwelijks kansen gecreëerd werden. Essche boys kreeg nog een tegenvaller te verwerken, Pim Laansma moest geblesseerd van het veld. Jens Rutten was zijn vervanger en deed dat met verve.  Het duurde tot de 42ste minuut voor de ban werd gebroken. Marco den Ouden ging op snelheid de zestien meter binnen en werd neergehaald. Quint den Ouden ging achter de bal staan en schoot de penalty onberispelijk binnen.  In de 45ste minuut werd Marco den Ouden door een steekpass van Quint den Ouden alleen voor de keeper gezet, helaas schoof hij de bal voorlangs.

Na de rust werd het spel er niet beter op. Hoewel de thuisploeg verdedigend nauwelijks in de problemen kwam, werd er ook in de 2de helft aanvallend niet veel gecreëerd. Het eerste noemenswaardige moment komt op naam van Robin van Beek. In de 65ste minuut poeierde hij, na een goede individuele actie, de bal op de lat. Een aantal minuten later werd de bal, rond 20 meter van het doel, ontfutseld van de verdediger van Pusphaira. Yannic van Gerven kon hierdoor alleen richting de keeper, maar zijn schot kon nog net geblokt worden door de inglijdende verdediger.
Na 93 minuten voetbal werd er afgefloten en kon Essche Boys wederom trije punten bijschrijven. Hierdoor heeft Essche Boys uit de laatste 4 wedstrijden 9 punten behaald. Een prima reeks die hopelijk nog even voort kan duren.

Aanstaande zondag gaat Essche Boys op bezoek bij kampioenskandidaat Taxandria, aftrap 14:30 uur.