&

Essche Boys 1 - SVSOS 1

Esscheboys wint simpel van SVSOS

In aanloop naar de nacompetitie heeft Esscheboys een klinkende zege geboekt. Thuis werd de opponent uit Biest-Houtakker makkelijk en met ruime cijfers aan de kant gezet. 5-1. Mede dankzij zijn eerste hattrick in Esscheboys 1, was Luuk Wolfs de grote man aan de kant van de thuisploeg.

Esscheboys begon fel aan de wedstrijd en maakte meteen duidelijk dat er voor SVSOS niks te halen was in Esch. Een snelle voorsprong hing dan ook in de lucht, maar opnieuw bleek het maken van doelpunten lastig voor de thuisploeg. Zo had Robin van Beek na ongeveer 10 minuten, na een afgemeten voorzet van Luuk Wolfs, de 1-0 moeten maken alleen schoot hij over. Hierna kwam SVSOS iets beter in de wedstrijd en werd het bij Esscheboys wat moeizamer, maar in de problemen kwam de thuisploeg totaal niet. Na ongeveer 30 minuten werd de enige kans die SVSOS kreeg voorlangs geschoten na een vrijetrap. Hierna was het de beurt aan Esscheboys, maar de kansjes die het kreeg werden niet benut. In ongeveer minuut 40 vloog de bal er wel in; Rudi van Gemert werd diep gestuurd door Tim van Velthoven waarna van Gemert de bal teruglegde op Dennis Vorstenbosch, die maar eens besloot te schieten en via het been van de tegenstander vloog de bal over de keeper heen. 1-0. Even later had de voorsprong al verdubbeld moeten worden, maar Robin van Beek schoot na een mooie aanval voorlangs. Met een 1-0 ruststand gingen de ploegen rusten.

Na de rust begon Esscheboys wat afwachtend, maar vrijwel direct was het Esscheboys dat een doelpunt maakte; Luuk Wolfs ontfutselde simpel de bal van zijn tegenstander en vrij door op de keeper van SVSOS en hij schoof de bal beheerst de hoek in. 2-0. Dit leek de aanzet voor een ruime zege, maar vrijwel direct na de 2-0, werd het 2-1; Cas den Ouden passeerde op een hele rare manier zijn eigen keeper. Waar hij simpel de bal over de zijlijn had kunnen verwerken schoot hij hem zomaar in eigen doel. Maar hierna was het weer de beurt aan Esscheboys, dat in ongeveer minuut 60 de 3-1 maakte; na een voorzet van Robin van Beek scoorde Luuk Wolfs zijn 2e van de middag. En in minuut 70 zelfs zijn 3e; na opnieuw een voorzet van van Beek was opnieuw Luuk Wolfs het eindstation. 4-1. En daar bleef het niet bij, want in minuut 80 was het Stef van Weert die na een voorzet van Lars van Wanrooij de bal tegen de touwen schoot. 5-1. Esscheboys ging opzoek naar meer doelpunten, maar ondanks een aantal kansen bleef het bij die ruime voorsprong. Na 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en sloot Esscheboys de competitie af met een klinkende zege. 5-1. Esscheboys speelde een prima wedstrijd en gaf maar een halve kans en een eigendoelpunt weg, daarnaast scoorde het zelf 5 keer.

Esscheboys eindigt de competitie op plaats 4, wat recht geeft op nacompetitie. Het kan dus terug kijken op een prima seizoen met de nacompetitie als een mooie bonus. Esscheboys zal er alles aan doen om ook de nacompetitie goed af te sluiten om te beginnen aankomende zondag 2 juni, dan speelt Esscheboys uit tegen HRC’14 in Rossum. De wedstrijd begint om 14;30 en alle support is welkom.