&

FC Drunen 1 - Essche Boys 1

Esscheboys wint bij FC Drunen en stelt de nacompetitie veilig.

In geen hoogstaande wedstrijd heeft Esscheboys vrij eenvoudig gewonnen bij de hekkensluiter van de competitie. Het werd uiteindelijk slechts 0-3, daar de uitslag veel hoger uit had kunnen vallen. Met deze overwinning en de kansloze nederlaag van directe concurrent Gloria UC (0-6 tegen Riel) heeft Esscheboys in de voorlaatste speelronde de nacompetitie al veiliggesteld.

Esscheboys begon fel en gretig aan de eerste helft, maar het was ook slordig. Zonder echt gevaarlijk te worden controleerde Esscheboys de wedstrijd en bleef het opzoek gaan naar de openingstreffer. Deze viel al in de 12e minuut van de wedstrijd. Luuk Wolfs werd op een fraaie manier diep gestuurd door Dennis Vorstenbosch en kon alleen op de goal af, hij behield echter goed het overzicht en legde de bal panklaar voor Robin van Beek. 0-1. Na de goal bleef Esscheboys opzoek gaan naar meer doelpunten, maar door miscommunicatie achterin bij Esscheboys was het bijna meteen al gelijk. Bart Spooren voorkwam dit echter door een goede redding. Na dit moment was het weer de beurt aan Esscheboys, maar werden de kansen op een grotere voorsprong niet benut. In de 24e minuut gebeurde dit wel; een ingestudeerde corner kwam voor de voeten van Lars van Wanrooij, die de bal achter de keeper frommelde. 0-2. Esscheboys ging opzoek naar meer doelpunten en kreeg hier ook genoeg kansen voor, maar onder andere Luuk Wolfs (2x) en Pim Laansma wisten in zeer kansrijke posities het net niet te vinden. Zo was de ruststand 0-2, maar was de wedstrijd nog niet beslist.

Meteen na de rust had Esscheboys de beslissende treffer al kunnen maken, maar opnieuw stond het vizier niet op scherp. Hierdoor bleef Fc Drunen hopen, maar echt gevaarlijk konden ze niet worden. Esscheboys had daarentegen genoeg kansen, maar deze werden steeds niet benut. Ook werd Esscheboys nog een zuivere penalty onthouden na een overtreding op Lars van Wanrooij. In de 75e minuut gaf de scheidsrechter wel een Penalty aan Esscheboys; Stef van Weert kapte zijn tegenstander goed uit, maar werd hard gevloerd. Deze penalty werd door Robin van Beek benut. 0-3. Hiermee was de wedstrijd beslist en geloofde Esscheboys het wel. Fc Drunen probeerde nog een eretreffer te maken, maar echt gevaarlijk werden ze niet. In de laatste minuut moest Bart Spooren nog wel een bal uit de hoek duiken, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Na 90 minuten en wat blessuretijd floot de scheidsrechter af en won Esscheboys met 0-3 bij Fc Drunen.

De nacompetitie is dus al een feit, maar Esscheboys zal er in de laatste thuiswedstrijd tegen SVSOS alles aan doen om die wedstrijd winnend af te sluiten voor eigen publiek zodat ze met een goed gevoel de nacompetitie in zullen gaan.

Daarnaast is het volgende week ook Supersunday seizoensafsluiting op sportpark het witje. Om het echt een supersunday te laten worden moet het 2e selectie elftal van de club in de laatste thuiswedstrijd tegen PSV amateurs zien te winnen. Wanneer dat lukt kronen zij zich tot Kampioen en zal het een groot feest worden, want ook het 1e elftal viert dan het behalen van de nacompetitie.

Kom daarom de heren van Esscheboys 2 aanmoedigen, zodat het feest compleet is. Deze wedstrijd zal naar alle waarschijnlijkheid beginnen om 11:30. Ook het aanmoedigen van Esscheboys 1 op weg naar de nacompetitie wordt zeer gewaardeerd. Deze wedstrijd begint, anders dan andere thuiswedstrijden, om 14:30. Aansluitend na deze wedstrijd zal het feest (hopelijk) losbarsten, dus wees erbij !!