&

vv Riel 1 - Essche Boys 1

Esscheboys verliest opnieuw van vv. Riel

Na de Nederlaag van afgelopen Zondag thuis tegen vv. Riel (0-1) had Esscheboys wat recht te zetten tegen vv. Riel, ditmaal in Riel. Esscheboys begon zwak aan de eerste helft en dit resulteerde al snel in wat kansjes voor de thuisploeg.

In de 13e minuut werd het plots 1-0. Een lange bal van Riel werd verkeerd ingeschat in door de Essche keeper Bart Spooren en de aanvaller van Riel kon de bal zo in het lege doel schieten. Esscheboys kreeg maar geen grip op de wedstrijd en Riel bleef dreigend al kreeg Koen schalkx een uitgelezen mogelijkheid op 1-1, maar hij stuitte na goed voorbereidend werk van Robin van Beek op een verdediger van de thuisploeg. Na een half uur veranderde het spel beeld en werd Esscheboys sterker en dreigender, zo was Julio van Ginkel dicht bij de gelijkmaker, ware het niet dat hij de bal in het zijnet schoot. Met een 1-0 ruststand gingen de ploegen rusten.

Na de Rust waren de intenties van Esscheboys meteen duidelijk, de gelijkmaker maken. Esscheboys stuitte echter steeds op de achterhoede van Riel en Riel was steeds dreigend in de counter. En Esscheboys mocht blij zijn dat Bart Spooren een paar goede reddingen in huis had en dat het nog steeds 1-0 stond. Riel kreeg het moeilijker en probeerde Esscheboys af te stoppen, dit lukte echter alleen maar door fysieke duels die leidde tot flinke overtredingen. Riel kreeg uiteindelijk daardoor ook maar liefst 6 gele kaarten. Een kwartier voor het einde van de wedstijd kreeg Julio van Ginkel een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar zijn kopbal werd gekeerd door de keeper van Riel. Esscheboys ging steeds verder naar voren, op zoek naar de gelijkmaker. In wederom een gevaarlijke counter van Riel wilde de thuisploeg een penalty, maar scheidsrechter ging niet mee met de makkelijk vallende speler van Riel. Zo bleef het dus 1-0 en zeer spannend. Verder dan een gevaarlijk schot van Dennis Vorstenbosch kwam Esscheboys niet meer. Na 95 minuten vond de scheidsrechter het genoeg, tot grote opluchting van de thuisploeg en enorme teleurstelling voor Esscheboys. Twee keer was Esscheboys zeker niet de mindere dan Riel, maar het staat wel twee keer met lege handen.

Volgende week speelt Esscheboys wederom een lastige uitwedstrijd, ditmaal tegen koploper Ollandia. Deze wedstrijd begint om 14:30.

Auteur : Tim van Velthoven