&

Essche Boys vr1 – SC `t zand vr4

Essche Boys VR1 tekort in tweede helft tegen SC `t Zand VR4

Afgelopen week namen de dames van Essche Boys afscheid van teamgenoot Bente van Velthoven. Twee weken geleden kreeg Bente na het bekerduel tegen SCG'18 een herseninfarct in de kleedkamer, die haar later fataal werd. Zondag 30 september ging het team na twee emotionele weken het veld weer op voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Tegen de dames van Sc 't Zand 4 hadden zij gehoopt om drie punten te pakken. Helaas bleek de club uit Tilburg, met name in de tweede helft, te sterk voor dames uit Esch. In de eerste helft lieten de dames uit Esch zien dat zij wilde winnen. Mooie combinaties zorgde voor kans, na kans. Toch was Sc 't Zand de club die het eerste doelpunt maakte. Na veel onbenutte kansen, zorgde Floor Wagenaars laat in de eerste helft voor de gelijkmaker, na een perfecte assist van Noor Vugs. In de tweede helft viel al snel de 1-2, maar deze voorsprong duurde niet lang. Na een schot van Sandra Broeders was het 2-2. Na twintig minuten in de tweede helft was de koek voor de dames uit Esch op. De dames van ’t Zand gingen met een 2-4 overwinning het veld af.

Zondag 7 oktober speelt Essche Boys VR1 om 13.00 uur op sportpark Wettenseind een uitwedstrijd tegen EMK VR1 in Nuenen.