&

Essche Boys 1 - HHC `09 1

Esscheboys boekt ruime overwinning op HHC`09 1

In een thuiswedstrijd Tegen HHC’09, de hekkensluiter van de competitie, haalde Esscheboys flink uit. Het werd maar liefst 7-2. Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan het duel en alles was te zien dat ze allebei zeker niet wilden verliezen. Beide ploegen werden af en toe dreigend, zonder echt gevaarlijk te worden.

In de 25e minuut had Esscheboys de openingstreffer moeten maken, maar op aangeven van Luuk Wolfs schoot Julio van Ginkel de bal naast het lege doel. Na 35 minuten was het wel raak; na een goed actie en goede voorzet van Luuk van Wolfs was het nu wel Julio van Ginkel die raak schoot. 1-0. De thuisploeg was los, ging een stuk beter voetballen en creëerde voldoende kansen. In de 44e  minuut werd de score dan ook verdubbeld; Lars van Wanrooij stuurde Luuk Wolfs weg, die rustig bleef en de bal in de verre hoek schoot. 2-0. Direct hierna kreeg Julio van Ginkel, op aangeven van Luuk van Velthoven, de kans om de wedstrijd voor de rust te beslissen, maar de keeper tikte de bal tegen de paal. Met een 2-0 ruststand gingen beide ploegen de rust in.

Na de rust ging Esscheboys verder met waar het gebleven was: aanvallen. Meteen na rust speelde Robin van Beek 4 tegenstanders uit, echter speelde hij de bal net te ver voor zich uit, waardoor de keeper nog net kon ingrijpen. In minuut 50 was het wel raak; na een mooie aanval was Julio van Ginkel het eindstation en hij schoot de bal beheerst achter de keeper van HHC’09. 3-0. Esscheboys bleef doordrukken en dit resulteerde na een uur spelen in de 4-0. Dit keer was het Luuk wolfs die, na wederom een mooie aanval, de bal in het doel schoof. Hierna dacht Esscheboys dat de overwinning binnen was en verslapte het behoorlijk en. Dit resulteerde in de 65e in een tegendoelpunt. 4-1. hierna miste Julio van Ginkel, maar liefst 3 mogelijkheden op de 5-1, maar het was HHC’09 dat in minuut 75 opnieuw wist te scoren na slecht uitverdedigen bij Esscheboys. 4-2. De bezoekers geloofde opeens weer in een resultaat, maar Stein van Kasteren maakte vrijwel meteen het vijfde doelpunt van Esscheboys; Na een goede actie en voorzet van Robin van Beek kopte Stein van Kasteren knap raak. 5-2. Hierna kreeg Esscheboys kans op kans en was het wachten op meer doelpunten en die vielen ook. In de 85e minuut zette Rudi van Gemert Luuk Wolfs met een prachtige pass alleen voor de keeper, Luuk Wolfs dacht niet na en volleerde de bal prachtig in de korte hoek. 6-2. In de 87e minuut bekroonde Luuk Wolfs zijn goede wedstrijd met zijn 4e doelpunt; na een goede actie faalde hij oog in oog met de keeper niet. 7-2. Ondanks nóg enkele kansen bleef het bij die stand. Esscheboys creëerde deze wedstrijd heel veel kansen en was uiteindelijk een wonder dat het uiteindelijk maar 7-2 werd. Door deze overwinning kan Esscheboys weer wat omhoog kijken.

Volgende week speelt Esscheboys een uitwedstrijd bij de nummer 2 van de ranglijst, Avesteyn. Deze wedstrijd start om 14:30 uur