&

Essche Boys 1 - Wilhelmina 1

Esscheboys speelt gelijk tegen Wilhelmina

Esscheboys pakte zondag 17 november in de allerlaatste minuut een dik verdiend punt tegen Wilhelmina. In een goede wedstrijd van Esscheboys knokte de thuisploeg zich tot twee keer toe terug van een achterstand. Het werd uiteindelijk 2-2.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en zette Wilhelmina vanaf minuut 1 onder druk. De ploeg uit Den Bosch wist zich geen raad en had dan ook veel moeite om in het spel te komen. Esscheboys speelde prima en creëerde de nodige kansen, echter hadden Luuk Wolfs en Robin van Beek het vizier niet op scherp en verprutste zij een aantal kansen. Het was wachten op de voorsprong voor de thuisploeg, maar het mocht van geluk spreken dat het niet achter kwam te staan; Bram schoenmakers voorkwam dit echter met een voortreffelijke redding. Na ongeveer een half uur spelen kwam Essccboys goed door aan de rechterkant en Luuk Wolfs zag de keeper te ver voor zijn goal en probeerde een bal vanaf de zijlijn in het doel te schieten. Helaas spatte deze poging uiteen op de lat. Esscheboys bleef opzoek gaan naar het verdiende doelpunt. Het was echter Wilhelmina dat, net voor rust, uit het niets op voorsprong kwam. Martijn Kluijtmans verloor de bal en de spits van Wilhelma werkte de bal beheerst in het doel. 0-1. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

Na de rust ging Esscheboys opzoek naar de gelijkmaker, maar moest het opletten voor de counters van Wilhelmina. Het spel golfde op en neer, met voor beide ploegen kleine kansjes. Na 65 minuten viel dan toch de verdiende gelijkmaker; Luuk wolfs stuurde Robin van Beek weg en Robin wipte de bal zeer knap over de keeper van Wilhelmina heen. Esscheboys drukte door en kreeg meteen dé perfecte mogelijkheid op de voorsprong, maar de verdediger van Wilhelmina kon nog net voorkomen dat Robin van Beek een goede voorzet van Luuk Wolfs binnen kon schieten. De thuisploeg bleef aandringen, maar kreeg de welbekende deksel in minuut 78 op de neus; Weer was het Wilhelmina dat uit het niets op voorsprong kwam. Esscheboys ging vol op de aanval spelen en creëerde ook voldoende kansen om weer gelijk te maken, maar tegelijkertijd mocht het Keeper Bram Schoenmakers dankbaar zijn; hij hield Esscheboys in de slotfase met een aantal goede reddingen in de wedstrijd. In de allerlaatste minuut kreeg Esscheboys corner. Robin van Beek gaf de bal voor, via de kluts kwam deze terecht bij Tim van Velthoven en hij nam de bal met rechts aan en schoot de bal hard met links het doel in. 2-2. Deze dik verdiende gelijkmaker betekende het einde van de wedstrijd.
Na een goede wedstrijd leek Esscheboys weer met lege handen te eindigen, maar door de enorme vechtlust en het geloof blijven houden in een resultaat knokte de ploeg zicht tot twee keer toe knap terug. Een overwinning was gezien de hele wedstrijd zelfs verdiend geweest, maar uiteindelijk was de ploeg tevreden met dit gelijkspel.

Volgende week speelt Esscheboys een uitwedstrijd bij Elshout. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur