&

SBV 1 - Irene 1

Irene verliest dure punten

Een totale off-day maakte een eind aan een mooie zegereeks van v.v. Irene. Het inhaal duel tegen SBV uit Haren ging met 4-0 verloren. Irene kwam geen moment in de wedstrijd, mede veroorzaakt door een aantal scheidsrechterlijke beslissingen. Het begon met het afkeuren van een Irene doelpunt in de 4e minuut wegens vermeend buitenspel. Daarna scoorde SBV voor het publiek duidelijk zichtbaar met de hand. Enkele minuten later volgde een omstreden penalty. Toen na rust er weer niet werd gereageerd op het vlagsignaal van grensrechter Martijn Raaijmakers was voor hem de maat vol. Na een felle discussie volgde voor de assistent scheidsrechter een rode kaart.
Irene bracht nog jeugdspits Gijs Hellings in en posteerde Teun van Esch als breekijzer voorin maar ook dat mocht niet baten. De vele kansen en corners leverden geen doelpunt op. Een counter van SBV in de slotfase zorgde voor de pijnlijke eindstand. Met nog zeven wedstrijden te gaan staat Irene nu op drie punten van koploper RKSV.