&

EVVC 1 - ODC 1

Gelijkspel geeft dubbel gevoel

De spelers van ODC zullen een dubbel gevoel hebben overgehouden aan de uitwedstrijd tegen EVVC. In een duel waar soms op het scherpst van de snede werd gestreden, scoorden de partijen elk tweemaal. De tricolores kwamen via Willem van de Kerkhof op 0 – 1 en kregen diverse goede kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Na rust scoorde de thuisploeg binnen vier minuten twee keer waardoor de ploeg van Frank van den Berg na uur spelen tegen een 2 – 1 achterstand aankeek. Gelukkig zorgde Tommy van den Berg een kwartier voor tijd nog voor de gelijkmaker waarna de wedstrijd uiteindelijk in 2 – 2 eindigde.

ODC wist vooraf dat het niet eenvoudig zou worden om EVVC op eigen veld te verslaan. De ploeg uit Vinkel, die vorige week nog koploper Heeswijk had verslagen, won tot nu bijna al haar thuiswedstrijden. Het eerste kwartier zette de thuisploeg druk naar voren zonder dat dat tot echt doelgevaar leidde. ODC speelde zich vervolgens knap onder die druk uit en kreeg na 18 minuten spelen via Bas Verkaik een enorme kans om de leiding te nemen. De middenvelder schoot de bal oog in oog met EVVC-doelman Rick van Aalst echter veel te slap in. Het bleek uitstel van executie want twee minuten later knikte Willem van de Kerkhof een afgemeten voorzet van Rob Scholten ongehinderd binnen: 0 – 1. Een paar minuten daarna werd Remco Schellekens binnen de zestien in kansrijke positie gevloerd maar de scheidsrechter zag er niks in. De beste kans voor de pauze van het met veel bezieling spelende EVVC was een vrije trap van Gerwin van den Boom die op de paal belandde. ODC had de wedstrijd in de laatste fase van het eerste bedrijf al in het slot kunnen gooien maar de tricolores waren bij een aantal goed opgezette aanvallen onnauwkeurig in de afronding. Vooral Sjoerd van Lokven verzuimde een paar keer om de trekker over te halen.

Tien minuten na de pauze kreeg ODC in de persoon van Schellekens opnieuw de kans om de voorsprong te verdubbelen. Hij werd diep gestuurd door de sterk ingevallen Tommy van den Berg maar doelman Van Aalst voorkwam een grotere achterstand voor zijn team. Vervolgens trad een oude voetbalwet in werking want als je zelf niet scoort dan valt de treffer aan de andere kant. Na ruim een uur spelen kreeg ODC de bal achterin niet weg en produceerde Pim van der Doelen namens EVVC de gelijkmaker: 1 – 1. Daar bleef het niet bij want drie minuten later haalde Van den Boom op links de achterlijn en werd diens voorzet door aanvoerder Roel van der Heijden achter de kansloze Teun van Gestel gekopt: 2 – 1. ODC zette daarna alles op alles om weer langszij te komen. Na een voorzet vanaf links leek Schellekens de gelijkmaker binnen te koppen maar Van Aalst kon de bal met een katachtige reactie nog uit zijn doel werken. Een klein kwartier voor tijd werd het toch nog 2 – 2. Scholten bediende met een slim passje Van den Berg die goed het overzicht behield en de bal koelbloedig binnenschoot. In het laatste kwartier gingen de beide partijen vol voor de winst. Het leverde een aantrekkelijk schouwspel op met kansen aan beide kanten. Scholten moest namens ODC een bal van de doellijn halen en aan de andere kant spatte een enorme uithaal van invaller Dirk van der Struijk op de paal uiteen. Uiteindelijk vielen er geen doelpunten meer en eindigde de wedstrijd in 2 – 2.

Achteraf had er meer ingezeten voor Frank van den Berg en zijn spelers maar tegelijkertijd had er met een beetje pech ook verloren kunnen worden. Daardoor kunnen de ODC-supporters waarschijnlijk wel leven met een gelijkspel.

Door de remise zakt ODC van de derde naar de vijfde plaats met 27 punten uit 17 wedstrijden. Volgende week zondag 8 maart gaan de tricolores op bezoek bij hekkensluiter SBC. In Son en Breugel wordt om half drie afgetrapt.