Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Helvoirt 1 - ODC 1
 

 

ODC 1 weer naar de nacompetitie

ODC heeft zich evenals vorig seizoen geplaatst voor de nacompetitie. Dit keer gaat het om promotie naar de eerste klasse. En dat is een bijzonder knappe prestatie van spelers en technische staf van ODC 1. In en tegen Helvoirt werd de reguliere competitie afgesloten met een 6 – 4 nederlaag waardoor Helvoirt de derde periode pakte en ODC zich als de nummer vier op de ranglijst plaatste voor het toetje dat nacompetitie heet. Daarin treffen de tricolores volgende week als eerste SC ’t Zand uit Tilburg.

De spelers van ODC hadden in de uitwedstrijd tegen Helvoirt baat bij een nederlaag om kans te maken op promotie naar de eerste klasse. Daardoor zou namelijk Helvoirt - en niet Sparta ’25 - de derde periode pakken waarmee de vierde plaats op de ranglijst recht zou geven op de derde nacompetitieplek. Dat is natuurlijk bizar maar zo zijn nu eenmaal de reglementen van de KNVB. De tricolores keken na tien minuten al tegen een 2 – 0 achterstand aan. In de vierde minuut verraste Floris de Laat de Boxtel defensie met een schuiver in de linkerbenedenhoek en vijf minuten later verkeek ODC-doelman Teun van Gestel zich op een inzet van Rens van der Sande. Een paar minuten daarna viel aan de andere kant bijna de aansluitingstreffer maar Bas Verkaik kopte een afgemeten voorzet van Aerd van Brunschot van dichtbij naast het Helvoirtse doel. Vervolgens was het woord aan Bart Dammers. De topscorer van ODC maakte binnen twee minuten twee doelpunten waarmee de stand weer gelijk was. Na een halfuur spelen kwam Helvoirt via Rico de Laat weer op voorsprong maar opnieuw was het Dammers die de stand gelijk trok, dit keer na een misser van de Helvoirtse goalie. Maat het was nog niet gedaan met de doelpunten want nog voor de pauze scoorde Menno van Hattum twee keer namens de thuisploeg. Tussendoor maakte Verkaik de mooiste treffer van de middag door vanaf een meter of twintig de bal met links in de kruising te jagen. Zo gingen de beide ploegen rusten met een stand van 5 – 4.

Na de pauze viel er weinig meer te beleven. De twee teams geloofden het verder wel. Alleen de treffer die Rico de Laat na 70 minuten scoorde, is de moeite van het vermelden nog waard. De wedstrijd eindigde daardoor in een 6 – 4 overwinning voor Helvoirt.

Door dit resultaat heeft ODC zich als debutant in de tweede klasse geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Daarin wacht als eerste een dubbele confrontatie met SC ’t Zand. De tricolores spelen a.s. zondag 17 mei eerst uit in Tilburg, waarna op maandag 25 mei (Tweede Pinksterdag) de return in Boxtel volgt. Als de ploeg van trainer Van den Berg deze ronde doorkomt, staan er nog twee wedstrijden tegen de winnaar van de tweestrijd tussen DESK en Heeswijk op het programma

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


10-05-2015
 
 
Helvoirt 1-ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)