&

Nooit Gedacht 1 - ODC1

ODC verliest bij laagvlieger Nooit Gedacht

ODC heeft in Geffen met 3 – 2 verloren van het laag geklasseerde Nooit Gedacht. Voor rust viel er weinig te beleven op sportpark de Biescamp maar na de pauze vielen er opeens wel doelpunten en kwam de tricolores al snel met 2 – 0 achter. Nadat Ido Pijnenburg de achterstand tot 2 – 1 had verkleind, hing de gelijkmaker in de lucht maar viel de treffer aan de andere kant (3 – 1). Bart Dammers scoorde vijf minuten voor tijd nog wel de aansluitingstreffer maar het was te weinig om de achterstand ongedaan te maken. Ondanks de nederlaag blijft ODC op de vierde plaats staan met 37 punten uit 23 wedstrijden. De kans op de derde periode lijkt verkeken. Ook hebben de tricolores kwalificatie voor de nacompetitie via de vierde plaats op de ranglijst niet meer in eigen hand.

ODC presteert als nieuwkomer in de tweede klasse boven verwachting. Daar waar lange tijd handhaving het eerste doel was, wordt er door de goede resultaten sinds een aantal weken steeds meer naar boven gekeken. De derde periode lag na de zege van vorige week op Heeswijk binnen handbereik maar dan moest er wel op vreemde bodem gewonnen worden bij degradatiekandidaat Nooit Gedacht.

Beide ploegen speelden in de beginfase aftastend en zonder risico. ODC kreeg in de 9e minuut een kansje via een schot van Bart Dammers maar het was niet genoeg om de keeper van Nooit Gedacht in de problemen te brengen. Na ruim een halfuur spelen kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid om de leiding te nemen. Bij een onoverzichtelijke situatie voor het Boxtelse doel was het bijna raak maar gelukkig voor ODC stond doelman Teun van Gestel op de juiste plek om dat te voorkomen. Op slag van rust kregen de tricolores de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen bij een vrije trap. Specialist Rob Scholten nam plaats achter de bal maar zag zijn bekeken inzet buiten het bereik van de Geffense doelman op de paal belanden.

De tricolores begonnen niet goed geconcentreerd aan het tweede bedrijf want in de 49e minuut kon Dennis Wijgers de thuisploeg na een onoplettendheid in de Boxtelse defensie op 1 – 0 zetten. Tien minuten later was het bijna gelijk toen Scholten op rechts Ido Pijnenburg aan het werk zette maar de voorzet van de A-junior werd door Aerd van Brunschot voorlangs geschoten. In de 67e minuut werd het 2 – 0 toen Nooit Gedacht op de rand van buitenspel door mocht gaan en Perry van Herpen eenvoudig kon afronden. Vijf minuten later verkleinde ODC de marge via een uitstekend doelpunt van Pijnenburg weer tot één treffer. De ploeg van trainer Frank van den Berg zette vervolgens alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Bijna was het zo ver toen Dammers collega-spits Pijnenburg bereikte maar het schot van de jongeling dat volgde was te slap. Doordat ODC meer risico nam, ontstonden er aan de andere kant mogelijkheden voor Nooit Gedacht via de counter. In de 84e minuut werd daarvan geprofiteerd en zette Willem Breddels de Geffenaren op 3 – 1. Meteen daarna bracht Dammers de spanning in de wedstrijd terug met een rake kopbal (3 – 2) maar het bleek uiteindelijk onvoldoende waardoor de drie punten in Geffen bleven.

Door de nederlaag lijken de kansen op de derde periodetitel verkeken. Ook het bereiken van de nacompetitie via de vierde plek op de ranglijst hebben de tricolores niet meer in eigen hand. Met nog drie wedstrijden te gaan is ODC daarvoor afhankelijk van de resultaten van Helvoirt en Sparta’25. Volgende week zondag 26 april speelt ODC thuis tegen RKDVC. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.