Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC 1 - BVV 1
 

 

ODC nagenoeg zeker van de nacompetitie

De tweede klasse F kent dit jaar een bizar slot als het gaat om wie zich als derde gaat plaatsen voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Helvoirt en Heeswijk hebben zich daarvoor al geplaatst en door de gunstige resultaten op de andere velden, is de kans groot dat ook ODC zich gaat plaatsen. Doordat de tricolores op eigen veld enigszins fortuinlijk met 1 – 0 van BVV wonnen (doelpunt Remco Schellekens), zijn ze zeker van de vierde plek op de ranglijst. Die plek geeft recht op de nacompetitie als Helvoirt volgende week de laatste wedstrijd wint en daarmee de derde periode pakt. En laat nu uitgerekend ODC volgende week de tegenstander zijn op het Burgemeester van Hovell-sportpark in Helvoirt.

Om nog kans te maken op de nacompetitie moest ODC sowieso winnen van BVV om daarmee de vierde plek op de ranglijst veilig stellen. En dan maar hopen op gunstige resultaten op de andere velden. Maar BVV was ook gebaat bij een overwinning om uit de gevarenzone te blijven. Bij de Bosschenaren was het beste te zien dat er wat op het spel stond. Zij speelden van quitte af aan bijzonder fel en kregen al na vijf minuten een dot van een kans maar rechterspits Sjeffie van Esch kon zijn voet net niet tegen de bal zetten bij een voorzet vanaf links. Ruim tien minuten later mazzelden de tricolores opnieuw. Thomas Kagie soleerde namens de gasten knap door de Boxtelse defensie maar oog in oog met ODC-doelman Teun van Gestel schoof hij de bal naast in plaats van in het doel. ODC verloor op dat moment vooral de slag op het middenveld. Maar gelukkig hebben de tricolores enkele spelers in de gelederen die vanuit het niets kunnen scoren. In de 23e minuut onderbrak Sjoerd van Lokven aan de linkerkant een Bossche aanvalsopzet waarna hij de bal in één keer doorspeelde op Bart Dammers. Die zag Remco Schellekens uit de rug van zijn tegenstander weglopen en bediende de spits op maat en even later stond het 1 – 0 voor ODC. BVV ging niet bij de pakken neerzitten en was voor de pauze nog een paar keer gevaarlijk. Vooral Imad Hamria maakte het de ODC-defensie lastig met zijn rushes vanaf links maar gelukkig liep het voor de ploeg van trainer Frank van den Berg steeds goed af.

Vlak na de pauze kopte Willem van de Kerkhof vanuit een corner tot twee keer toe goed in maar beide keren was BVV-doelman Erik Poelstra op zijn post om de inzet van de ODC-verdediger te keren. Dammers kwam ook nog in kansrijke positie te staan maar enkele BVV-verdedigers stonden daarbij zodanig in de weg dat hij niet goed kon uithalen. Aan de andere kant moest Van Gestel alle zeilen bijzetten om een inzet van de ingevallen Jori van den Berk uit zijn doel te houden. Ook moest Job Meijdam een paar keer ingrijpen om te voorkomen dat BVV-topscorer Christoffel de Rouw gevaarlijk kon worden. Tien minuten voor tijd had ODC de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Na een prima opgezette aanval legde Bas Verkaik de bal terug op Tommy van den Berg. De net ingevallen middenvelder wilde Poelstra met een bekeken kopbal verschalken maar de Bossche doelman kon er nog net zijn vingertoppen tegenaan zetten. In de slotfase ging BVV alles of niks spelen en kreeg ODC de bal bijna niet meer weg uit de eigen zestien. De tricolores zwijnden diep in de blessuretijd toen een pegel van Van den Berk op de paal uiteen spatte. Daardoor bleef het uiteindelijk bij 1 – 0 waarmee ODC de vierde plek op de ranglijst definitief heeft veilig gesteld.

Door de gunstige resultaten op de andere velden is de kans groot dat ODC zich kwalificeert voor de nacompetitie. De tricolores hebben er namelijk belang bij dat de Helvoirt, de nummer drie op de ranglijst, de derde periode pakt waardoor de vierde plek op de ranglijst recht geeft op nacompetitie. Dat betekent dat ODC volgende week zondag 10 mei het beste af is als er in en tegen Helvoirt wordt verloren. Een krankzinniger slot van de reguliere competitie is bijna niet te bedenken.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


03-05-2015
 
 
ODC 1 - BVV 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)