&

ODC 1 - Heeswijk 1

ODC rekent af met Heeswijk

ODC heeft Heeswijk, de nummer twee op de ranglijst, met een 4 – 1 nederlaag naar huis gestuurd. Na een dik kwartier kwamen de bezoekers via een strafschop op 0 – 1 maar Bart Dammers en Remco Schellekens zorgden ervoor dat de tricolores met 2 – 1 konden gaan rusten. Na de pauze kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Sterker nog: via Bas van der Pasch en opnieuw Dammers nam het team van Frank van den Berg nog verder afstand. Door de zege staat ODC nog steviger op de vierde plaats met 37 punten uit 22 wedstrijden. Bovendien doen de tricolores goede zaken in de strijd om de derde periode waarin ze – als we de vermoedelijke kampioen WSC buiten beschouwing laten - samen Sparta’25 aan de leiding gaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heeswijk werd Rob Scholten gehuldigd voor zijn 200e officiële wedstrijd in het shirt van ODC 1. De spelverdeler maakt net als de rest van ODC een sterk seizoen door en was ook tegen Heeswijk weer één van de betere spelers op het veld. ODC kreeg in de beginfase een paar kleine kansjes en had in de 14e minuut op voorsprong kunnen komen. Dirk van der Struijk was het eindstation van een aanval over vele schijven maar zijn schot ging naast. In de periode die volgde kwamen de gasten er een paar keer gevaarlijk uit. In de 16e minuut legde Job Meijdam Heeswijk-spits Wouter van Dijke binnen de 16 neer en ging de bal op de stip. Stef Adank benutte de toegekende strafschop feilloos: 0 – 1. Voor ODC was dit aanleiding om meer druk naar voren te gaan zetten. Dat resulteerde in de 34e minuut in de gelijkmaker toen Remco Schellekens Bart Dammers in stelling bracht en de spits de bal over doelman Patrick Lunenburg in het doel liftte: 1 – 1. In die fase ontspon zich een aantrekkelijk duel tussen twee teams die goed aan elkaar gewaagd waren en vochten voor elke meter. Vlak voor de pauze kwamen de tricolores op voorsprong na een aanval uit het boekje. Met een splijtende dieptepass bereikte jubilaris Scholten Schellekens die de bal controleerde en Lunenburg opnieuw het nakijken gaf: 2 – 1.

Vijf minuten na rust namen de tricolores nog verder afstand. Een voorzet van Scholten werd door Schellekens met het hoofd verlengd waarna Bas van der Pasch de bal in het lege doel kon knikken: 3 – 1. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. ODC had de zaken achterin onder aanvoering van uitblinker Willem van de Kerkhof goed op orde. En Heeswijk – dat al een periodetitel op zak heeft en normaal gesproken geen kampioen meer kan worden – leek niet meer tot het uiterste te willen gaan. Een klein kwartier voor tijd maakte Dammers een definitief einde aan alle onzekerheid door de bal vanaf de zestien keihard in de linkerbovenhoek te schieten: 4 – 1. Domper op de feestvreugde waren twee gele kaarten die Schellekens in de slotfase nog kreeg nadat hij zich onnodig had laten provoceren. Daardoor mist hij waarschijnlijk de wedstrijd van volgende week zondag 19 april als ODC op bezoek gaat bij Nooit Gedacht in Geffen. Als de tricolores mee willen blijven doen om de derde periodetitel zal daar gewonnen moeten worden. De wedstrijd op sportpark De Biescamp begint om half drie.