&

ODC 1 - RKDVC 1

ODC laat onnodig punten liggen tegen RKDVC

Toen Bart Dammers er in de 63e minuut 2 - 0 voor ODC van maakte, leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar zes minuten later stond het opeens 2 – 2 tegen een tegenstander die vlak voor de pauze al met tien man stond. Slordigheden in defensief opzicht deden de tricolores de das om. Met nog twee wedstrijden te spelen, staat ODC met 38 punten uit 24 wedstrijden nog steeds vierde op ranglijst. De kansen op het bereiken van de nacompetitie worden echter steeds kleiner.

RKDVC promoveerde als kampioen van de derde klasse C vorig seizoen samen met ODC naar de tweede klasse. De ploeg uit Drunen draaide aanvankelijk goed mee in de bovenste regionen maar de laatste weken worden er weinig punten gepakt. ODC begon goed aan de wedstrijd en was in de beginfase een paar keer dreigend via aanvallen over de linkerkant waarbij steeds Bart Dammers betrokken was. Nadat een schot van Dammers in de 26e minuut via doelman Roel Bijsterbosch naast was gegaan, kreeg ODC aan de linkerkant een hoekschop te nemen. Dammers nam de corner zelf en zag dat Willem van de Kerkhof deze bij de tweede paal binnenkopte: 1 – 0. ODC had de wedstrijd daarna aardig onder controle. Dat veranderde toen Rob Scholten rond de middencirkel van achteren onderuit werd gehaald en het veld noodgedwongen met een blessure moest verlaten. Het spel van de tricolores zakte vanaf dat moment in en steeds waren ze de bal veel te snel weer kwijt. Vlak voor rust kreeg RKDVC-speler Shakeb Ahonzada zijn tweede gele kaart en stonden de bezoekers met een man minder. De verwachting was dat de tricolores zouden profiteren van de man-meer-situatie maar dat bleek niet het geval te zijn. In het eerste kwartier van het tweede bedrijf was het namelijk RKDVC dat de toon zette, overigens zonder dat dat tot grote kansen leidde. In de 63e minuut leek de wedstrijd definitief beslist toen Bart Dammers na goed voorbereidend werk van Aerd van Brunschot de 2 – 0 binnenschoot. Maar RKDVC gaf zich niet gewonnen en Jorg van Oijen scoorde binnen twee minuten de aansluitingstreffer na een dekkingsfout in de Boxtelse defensie (2 -1). RKDVC ging vervolgens lange ballen naar voren spelen om daarmee op gelijke hoogte te komen. In de 69e minuut leidde dat tot de gelijkmaker toen linksback Damian van Bijnen de bal volkomen ongehinderd achter ODC-doelman Teun van Gestel kon koppen: 2 – 2. Zo gaven de tricolores een 2- 0 voorsprong in een tijdsbestek van zes minuten uit handen. ODC probeerde vervolgens wel om weer opnieuw op voorsprong te komen maar het speelde daarbij vaak onrustig en ondoordacht. Toch kreeg ODC in de slotfase nog een uitgelezen mogelijkheid om alsnog de drie punten te grijpen. Na een fraaie voorbereidende actie van Dammers kogelde aanvoerder Roel van Lokven de bal van dichtbij op het Drunense doel maar doelman Bijsterbosch voorkwam met een katachtige reactie de derde Boxtelse treffer. Uiteindelijk bleef het bij 2 – 2 waarmee de ploeg van trainer Van den Berg onnodig puntverlies leed.

De tricolores staan nog steeds vierde op de ranglijst maar de kansen op de nacompetitie worden steeds kleiner. Volgende week zondag 3 mei speelt ODC de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Het Bossche BVV komt dan op bezoek.