&

ODC 1 - SBC 1

ODC bindt ook SBC aan de zegekar

ODC heeft zondag 26 oktober wederom een prima prestatie geleverd. Rode lantaarndrager SBC had op sportpark Molenwijk helemaal niks in te brengen tegen een bij vlagen ontketend ODC. Bij rust stond het 3 – 0 door doelpunten van Sjoerd van Lokven, Bas Verkaik en Bart Dammers. Na de pauze zorgden Tommy van den Berg en opnieuw Dammers er voor er na 90 minuten 5 – 0 op het scorebord stond. Door deze overwinning staan de tricolores nu gedeeld derde met 13 punten uit 7 wedstrijden, een prima prestatie van trainer Frank van den Berg en zijn spelers.

SBC is een oude bekende van ODC. Drie seizoenen geleden troffen de beide teams elkaar nog in de derde klasse D (2-2 in Boxtel en 2-0 voor SBC in de terugwedstrijd). Het seizoen daarvoor schakelden de tricolores de ploeg uit Son en Breugel over twee wedstrijden uit op weg naar de finale van de nacompetitie. SBC draait dit seizoen minder en stond voor aanvang van de wedstrijd onderaan met 1 punt uit 6 wedstrijden. ODC ging goed van start. In de 8e minuut stond Tommy van den Berg aan het einde van een mooie aanval maar zijn schot werd door SBC-doelman Maik de Wit gekeerd. Twee minuten later zette verdediger Paul Smulders op links goed door. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kwam via Bas Verkaik bij Sjoerd van Loven die de bal van dichtbij binnenschoot: 1 – 0. Een paar minuten later stond het 2 – 0 toen Verkaik vanaf rechts ongehinderd naar binnen kon komen en de bal met links laag in het doel schoof. Daarna nam de thuisploeg wat gas terug en kreeg SBC een paar goed mogelijkheden. Eerst trapte Stephan Vroomen van dichtbij over en vlak daarna moest ODC-doelman Teun van Gestel handelend optreden bij een inzet van Rob Kapteijns. Na ruim een halfuur spelen zetten de tricolores weer eens aan. Bij een prachtige aanval over meerdere schijven gooide Rob Scholten de bal met links voor het doel waarna Bart Dammers raak kopte: 3 – 0.

Na de thee behield ODC het betere van het spel. De ploeg van trainer Van den Berg zette keer op keer druk op de verdediging van SBC die daar niet goed raad mee wist en veel balverlies leed. Na een klein uur spelen liet een verdediger van SBC een voorzet van Scholten knullig van zijn voet springen en kon de attente Van den Berg de bal voor de vierde keer achter De Wit schieten. Een kwartier later veroverde Van den Berg de bal opnieuw na mistasten in de verdediging van de bezoekers. Met een eenvoudige voetbeweging bereikte hij Dammers die simpel voor 5 – 0 zorgde. In de laatste fase van het duel zette ODC niet echt meer aan maar hadden er met een beetje geluk nog wel een paar doelpunten meer kunnen vallen.

Door deze ruime overwinning zijn de tricolores gestegen naar de derde plaats op de ranglijst met 13 punten uit 7 wedstrijden. Deze plek moet gedeeld worden met Helvoirt en RKDVC die evenveel punten hebben maar een minder doelsaldo. Volgende week, zondag 2 november, speelt ODC uit tegen RKJVV. In ’s-Hertogenbosch wordt om 14.30 uur afgetrapt.