&

ODC 1 - SC T Zand 1

ODC eindigt het seizoen in stijl

Sc T Zand door in nacompetitie ondanks 2-0 nederlaag tegen ODC De tricolores hebben het seizoen een mooi slot gegeven op Sportpark Molenwijk. In het tweeluik tegen SC 't Zand werd met een 2-0 winst op de Tilburgers net niet de 3-0 nederlaag weggepoetst van een week geleden. ODC kan met trots terugkijken op een uitstekend seizoen dat men af sloot met een 4e plaats in de reguliere competitie. De strijd in de nacompetitie voor een promotieplaats naar de 1e klasse, hebben de mannen van trainer Frank van de Berg na een mooi gevecht vandaag moeten staken.

ODC was vandaag gebrand op eerherstel na de 3-0 nederlaag in Tilburg, de 2 tegendoelpunten in de blessuretijd leken ODC te kostbaar. Een zware taak voor de roodwitblauwen om deze achterstand weg te werken. ODC maakte vanaf het begin duidelijk dat men uit een ander vaatje wilde tappen dan een week geleden. In de eerste 5 minuten van de wedstrijd kon Bart Dammers twee maal zijn vizier richten op de uitstekende doelman van Sc T Zand, zonder de score te openen. ODC was in het vervolg de betere ploeg zonder echt gevaarlijk te worden. In de 19e minuut was het bijna raak aan de andere kant toen doelman Teun van Gestel redde op een inzet van Sc T Zand, in de rebound werkte Paul Smulders de bal van de doellijn af.

In de 22e minuut leek ODC op 1-0 te komen, een vrije trap werd slim genomen door Rob Scholten die Remco Schellekens in stelling gebracht. De keeper van SC T Zand toonde nogmaals zijn klasse om deze doelpoging onschadelijk te maken. Op slag van rust was het wel raak toen de uitblinker aan ODC zijde - Willem van de Kerkhof - de 1-0 op het scorebord zette na goed voorbereidend werk van Rob Scholten.

In de tweede helft ging ODC verder op jacht naar doelpunten. In de 65e minuut werd de eerste grote kans in de tweede helft benut door Bart Dammers. Die - na goed aangeven van Dirk van de Struik - zich op karakteristieke wijze vrij maakte van zijn tegenstander om verwoestend uit te halen met zijn rechterbeen. ODC ging stug verder in zijn jacht naar het 3e doelpunt, en was nog enkele malen gevaarlijk zonder dat dit leidde tot grote kansen. De uitstekende scheidsrechter Mandemakers floot in de 96e minuut voor het einde van de wedstrijd. Onder luid applaus van de supporters werden de tricolores van het veld onthaald, het applaus wat de heren dik verdienden.