Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC 1 - WSC 1
 

 

ODC verliest ongelukkig van de koploper

Een gehavend maar hardwerkend ODC is er niet in geslaagd om koploper WSC punten afhandig te maken. De Waalwijkers wonnen met 0 – 1 door na een klein uur spelen een ongelukkig moment in de Boxtelse achterhoede af te straffen. De laatste 20 minuten perste de ploeg van trainer Frank van den Berg er een slotoffensief uit en werd het de bezoekers uit Waalwijk nog knap lastig gemaakt. Maar gescoord werd er niet meer. Daarmee kwam er na bijna twee jaar een einde aan een reeks van ongeslagen thuisduels. Door de nederlaag is ODC gezakt van de vijfde naar de zesde plaats op de ranglijst.

Trainer Frank van den Berg moest door blessures flink improviseren in de opstelling voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen koploper WSC. Voorin mistte de oefenmeester het koningskoppel Bart Dammers/Remco Schellekens en op het middenveld ontbrak Bas Verkaik. Achterin kon er deze keer geen beroep worden gedaan op Willem van de Kerkhof. De lange centrale verdediger werd echter niet gemist want de ODC-defensie stond gedurende vrijwel de hele wedstrijd als een huis. WSC beschikt over een kwalitatief sterk team en dat was te zien. Maar Van den Berg had zijn ploeg de opdracht gegeven om er kort op te zitten en daar hadden de bezoekers het lastig mee. Steeds probeerden ze om via lange ballen de ruimte achter de Boxtelse defensie te benutten. Dat zag er allemaal gevaarlijker uit dan het daadwerkelijk was. De beste kansen waren eigenlijk voor ODC. Op slag van rust was Aerd van Brunschot dichtbij de 1 - 0 toen hij door Rob Scholten slim diep werd gestuurd. Nadat hij doelman Etienne Vaessen al was gepasseerd, had hij echter te veel tijd nodig en kon verdediger Mickey van Hooft alsnog redding brengen.
Ook na de pauze gaf ODC de bezoekers weinig ruimte. Zelf kwamen de tricolores aanvankelijk nauwelijks aan voetballen toe. Daardoor was het niet goed maar wel spannend wat de toeschouwers te zien kregen. Na een klein uur spelen was er het enige slippertje in de ODC-defensie en dat werd pijnlijk genoeg meteen afgestraft. Fachry Tuasamu pikte de bal op en liet doelman Teun van Gestel kansloos met een hard schot in de linkerbenedenhoek: 0 – 1. Vervolgens gingen de tricolores vol op de aanval spelen om daarmee de gelijkmaker te forceren. Het was hartverwarmend om te zien hoe het team knokte voor elke meter. WSC wankelde soms maar was aan de andere kant ook gevaarlijk via de counter. Daarbij raakte Nicky van Ooijen nog een keer de lat. De ploeg uit Waalwijk bleef uiteindelijk overeind onder leiding van de sterk keepende Vaessen die in de slotfase doelpogingen van Scholten en Tommy van den Berg onschadelijk maakte.
Deze 0 – 1 nederlaag betekent voor ODC de eerste thuisnederlaag in een competitiewedstrijd sinds 1 april 2013. Toen ging RKSV Boxtel er met de drie punten vandoor. Door de nederlaag zakt ODC van de vijfde naar de zesde plaats op de ranglijst met 28 punten uit 19 wedstrijden.

Volgende week zondag 22 maart spelen de tricolores opnieuw thuis. Het Bossche RKJVV komt dan op bezoek in Boxtel. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


15-01-2015
 
 
ODC 1 - WSC 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)