Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Prinses Irene 1 - ODC 1
 

 

ODC pakt opnieuw drie punten

Trainer Frank van den Berg en zijn mannen hebben opnieuw zondag 29 maart een prima prestatie geleverd. Zonder maar liefst vijf vaste basisspelers werd Prinses Irene in Nistelrode met 0 – 1 geklopt. Na goed voorbereidend werk van Aerd van Brunschot scoorde Remco Schellekens vlak voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was geen hoogstaand duel maar daar zal de gemiddelde ODC-supporter niet mee zitten. Door de overwinning staan de tricolores nog vaster op de vierde plaats, nu met 34 punten uit 21 wedstrijden.

Door blessures en schorsingen moest Frank van den Berg flink puzzelen om voor de uitwedstrijd tegen Prinses Irene tot een opstelling te komen. Dat gold met name voor het centrum van de verdediging waar de sterkhouders Willem van de Kerkhof en Bas van der Pasch allebei niet konden spelen. Voor hen in de plaats speelden Job Meijdam en Joep Timmermans en het moet gezegd worden dat dit duo het prima deed. De omstandigheden waren niet ideaal gezien de plensbuien die gedurende de hele wedstrijd op het kunstgras in Nistelrode neerdaalden. In de aanvangsfase toonde de thuisploeg het meeste initiatief maar de eerste kans was voor de tricolores. Aerd van Brunschot speelde zich na een klein kwartier aan de linkerkant goed vrij maar koos daarna voor eigen succes waar hij de bal beter op de vrijstaande Remco Schellekens had kunnen leggen. Een minuut later kreeg Prinses Irene aanvoerder Gijs van Erp wel heel veel ruimte om op te komen maar gelukkig ging de inzet die daarna volgde via een Boxtels been naast. ODC had daarna de zaken goed onder controle maar slaagde er niet in om Schellekens en Van Brunschot te bereiken. Na een dik half uur plofte de bal voor de voeten van Rob Scholten die vanaf een meter of 20 in één keer uithaalde. Prinses Irene-keeper Joris Pennings zag de bal tot zijn opluchting over gaan. Aan de andere kant moest Teun van Gestel namens ODC nog een keer handelend optreden bij een afstandsschot van Jeroen Bekkers. Vlak voor rust bereikte een diepe bal Van Brunschot waarna doelman Pennings de situatie helemaal verkeerd inschatte. Van Brunschot speelde de keeper goed uit en behield het overzicht door Schellekens aan te spelen. De Boxtelse spits hield het hoofd koel en prikte de bal in het net: 0 – 1.

Na rust werd het spel van de beide partijen er niet beter op. Prinses Irene was heel ijverig maar leed vooral achterin en op het middenveld veel balverlies. ODC had daar meer van kunnen profiteren maar het lukte de tricolores niet om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Na een hoekschop van Scholten kopte aanvoerder Roel van Lokven een dik kwartier voor tijd goed in maar keeper Pennings stond op de juiste plek om de bal tegen te houden. Omdat de definitieve beslissing maar niet viel, bleef de thuisploeg hoop houden. Daardoor bleef het spannend. De beste mogelijkheid voor Prinses Irene was een hard schot van een meter of 25 van Teun van Schadewijk maar gelukkig voor ODC ranselde Van Gestel de bal uit de kruising. In de slotfase kregen Sjoerd van Lokven en Van Brunschot allebei nog een goede mogelijkheid op de 0 – 2 maar in de afwerking zat het de beide spelers niet mee. Uiteindelijk bleef het bij 0 – 1 en dat is gezien de omstandigheden een prima prestatie voor de ploeg van trainer Van den Berg.

Door de overwinning staat ODC wat vaster op de vierde plek van de ranglijst met 34 punten uit 21 wedstrijden. Volgend weekend wordt er niet gespeeld in verband met Pasen. De eerstvolgende wedstrijd is een week later op zondag 12 april. Dan ontvangt ODC de nummer twee op de ranglijst en dat is Heeswijk.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


29-03-2015
 
 
Prinses Irene 1 - ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)