Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC VE1 - RKSV Boxtel VE1
 

 

El Clasico ODC VE 1 - RKSV Boxtel VE1 stelt teleur

Mag ik de vergelijking trekken tussen enerzijds Real Madrid – Barcelona en anderzijds dus ODC – Boxtel en dan ook nog in de categorie veteranen? Natuurlijk mag dat, maar het raakt kant noch wal. De echte El Clasico eindigde in een 3-1 overwinning voor Real, wij dolven met 0-2 het onderspit en daar viel weinig op af te dingen. Of toch?

Zoals eerder al voorspeld stond ik met pen en papier langs de kant. Ik had graag beide attributen weggesmeten en in mijn voetbalkloffie op het veld gestaan, maar de nieuwe wetten der veteranen hadden anders beslist. Aan de Boemerang-bar werd er verbaasd gereageerd door ODC-insiders hetgeen ik als mentale ondersteuning in mijn zak stak. Eerlijk gezegd hebben zij mij niet zien knoeien tegen de Bocht, mag ik aannemen.

Nieuw bij de veteranen van Boxtel was Jochem van der Hoeven (spelling juist?) en ene Rick Thomassen, maar die had nog jeugdpuistjes. Jochem speelde vorig jaar nog de hoofdrol in Boxtel en speelde o.a. tegen ODC-1. Zal best een cultuurschok voor hem zijn geweest om nu tegen de ODC-veteranen te moeten spelen. Om met Louis van Gaal te spreken: “In Holland we have a saying. That is other cook we say in Holland.” Waarom Rick Thomassen speelde was mij een raadsel. Volgens omstanders was deze snotneus ongeveer 23 jaar, maar Boxtel sprak liever over een dispensatiespeler. Bij de veteranen?? Boxtel was er kennelijk veel aan gelegen om dit seizoen wel van ODC te winnen, daar waar ze vorig seizoen 2x geklopt werden. Deze opzet zou dus slagen, al viel het nog niet mee.

Voetballend was Boxtel beduidend sterker. ODC werd in de verdediging gedrukt en kon naar voren toe niet of nauwelijks gevaarlijk worden. Pieter Schoenmakers was dreigend, maar te vaak alleen. ODC speelde met 4-4-2 de vertrouwde variant, maar de diepgang van de kanthalfs viel een tikkeltje tegen. Boxtel kreeg de beste kansen, maar Bruce was weer in topvorm. Aan de ODC-zijde zou hij uitgroeien tot de beste man, maar ik vertel niets nieuws! In de 15e minuut was ook Bruce geslagen, al had Renzo Dielemans daar wel 2 pogingen voor nodig. Diep gestuurd over rechts, met Jan van de Meijden in de kansloze achtervolging, kon Bruce de eerste inzet van Renzo keren, maar de rebound was voor Renzo een makkie (0-1).

Ondertussen moest laatste man Pino geblesseerd naar de kant en werd hij vervangen door de Kruimel. Gedwongen door de 0-1 achterstand kreeg ODC meer grip op het spel. Een vrije trap vanaf rechts werd door de Kruimel vakkundig richting 2e paal gestuurd. Daar stond Het Kanon zo vrij als een vogeltje. Ik wist nagenoeg zeker dat dit 1-1 betekende, maar behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Een wet op de beurs, maar ook op het veld. Ben kopte de bal tegen de paal. In de uitbraak, met als eindstation Renzo, kon Boxtel ogenschijnlijk de 0-2 aantekenen, maar Bruce verrichtte met een sliding een ultieme redding. Even later moest ook Rick Thomassen zijn meerdere erkennen in Bruce. Bruce had ook het geluk aan zijn zijde met een bekeken stiftbal van Jochem van der Hoeven, maar zoiets dwingt Bruce natuurlijk zelf af. Via Stefan van Liempd kwam ODC toch bijna op 1-1, maar op de doellijn bracht Chris Kerkhof moeizaam redding, waarbij mogelijk hands gemaakt werd. Commotie alom en vanwege protesten en/of aanmerkingen op de leiding gaf René Laak aan ODC een indirecte vrije trap op zo’n 20 meter voor het doel. Het Kanon zou de trekker gaan overhalen en hij deed dat met overtuiging. De bal krulde op de paal en kwam direct terug in de voeten van Stefan. Maar de bal was onwillig en Stefan te verrast. Vlak voor rust begin Roger van Gennip een akelige overtreding op Renzo (neerhalen van achteren). De scheidsrechter trok resoluut de gele kaart en gaf de dader 10 minuten bedenktijd. Meteen rust.

Stephan Verhappen en de Kat gaven na rust ODC “meer body”, Jan vd Meijden en Appie Happie, onopvallender dan vroeger in de gelijknamige strip, bleven standby. Boxtel verscheen met een nieuwe keeper (Tinus Kars ipv Arno). ODC begon de 2e helft dus in ondertal vanwege de nog openstaande straftijd van Roger. Mede daardoor bleef Boxtel sterker en Bruce kon stijgen tot grote hoogte. De inmiddels gearriveerde Frits Vortman en Albert Peijnenburg moesten bekennen dat de wijze waarop ik Bruce zo nu en dan beschrijf alles behalve overdreven is. Er viel zelfs een nieuwe bijnaam te noteren voor Bruce en die luidde “Bruce Neuer”, maar onze Bruce is duidelijk ouder en meer ervaren. Ook 2 zonen van Bruce zagen het met eigen ogen en waren vol lof en trots. Ze zouden hem zelfs die avond een feestmaal bereiden………..

Ook doelpogingen van Henri Biggel (toch een ODC-er!) keek Bruce naast of maakte hij onschadelijk. Jan vd Meijden mocht weer het veld in want het blessurespook had ook Stefan van Liempd laten schrikken. Vergeleken met veteranenvoetbal is rugby een spelletje voor watjes, afgaande op de vele blessures althans in onze tak van sport. De 2e helft kabbelde voort. ODC kon geen kans afdwingen, al maakte de Kat een gretige indruk. Na zo’n 20 minuten kreeg Ricky Thomassen geel en 10 minuten straf van Colaaki na een vermeende elleboog van de week. Leek mij zwaar overtrokken. Maar nu kon ODC niets met de meerderheid. Pieter Schoenmakers werd ook geveld door een blessure, Appie Happie moest een rentree maken. Toen Rick Thomassen weer terug was na zijn straf en in balbezit kwam na een ingooi van Boxtel speelde hij de bal bewust diep en terug richting Bruce, omdat ODC de bal zou terugkrijgen. Henri Biggel liet de bal lopen en bleef staan zoals iedereen. Iedereen? Nee, er was er eentje die het blijkbaar niet begrepen had en dat was rappe Renzo. Hij pikte de bal op, omspeelde de verbouwereerde Bruce eenvoudig en kon zodoende de 0-2 aantekenen. Niet bepaald sportief, maar misschien berustend op een misverstand.

Zo kon Boxtel toch winnen van ODC, met een dispensatiespeler en een onsportief doelpunt.

Maar eerlijk is eerlijk, Boxtel was beter en verdiende de overwinning.

Volgende week uit naar Avanti. Oh ja, ik ben al weer geselecteerd! Nou geen blessure oplopen.

Auteur Mari Pijnenburg
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


25-10-2014
 
 
ODC VE1 - RKSV Boxtel VE1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)