&

Beker Almkerk - ODC 1

Bekeravontuur ODC 1 eindigt in Almkerk

Het bekertoernooi zit er op voor ODC. In Almkerk werd in de derde ronde van de zaterdagtweedeklasser uit die plaats met 3 – 2 verloren. Een verzwakt ODC kwam al snel met 1 – 0 achter maar herpakte zich vlak na de pauze. Bas Verkaik en Rob Scholten bogen toen de stand om naar 1 – 2. Maar helaas voor de tricolores scoorde de thuisploeg daarna nog twee keer uit een vrije trap.

Door schorsingen, blessures en werkverplichtingen kon trainer Frank van den Berg tegen Almkerk niet met zijn sterkste formatie spelen. Het team dat aan de aftrap verscheen was een combinatie van ODC 1 en ODC 2 aangevuld met A1-speler Lex van de Biggelaar. De tricolores begonnen uiterst slecht aan het bekerduel. Al na vier minuten werd averij opgelopen. Een te zachte terugspeelbal op doelman Jordy van den Boer werd onderschept door Tim Saaman die vervolgens heel eenvoudig de thuisploeg aan de leiding kon brengen: 1 – 0. ODC probeerde daarna om van achteruit voetballend grip op de wedstrijd te krijgen. Dat lukte niet goed omdat er te vaak balverlies werd geleden. Almkerk kreeg door het slordige Boxtelse spel nog enkele goed kansen maar Van den Boer en de lat stonden meer treffers in de weg.
Het eerste kwartier na de pauze zagen we opeens een ander ODC. Het samenspel was een stuk beter en de tricolores kregen door dat er meer te halen viel. In de 47e minuut vond Rob Scholten met een mooi steekpassje Bas Verkaik die het hoofd koel hield en de gelijkmaker binnentikte: 1 – 1. Vijf minuten later werd het zelfs 1 – 2. Na een overtreding net buiten de zestien kreeg ODC een vrije trap te nemen. Met veel gevoel krulde Scholten de bal in de linkerbovenhoek zoals alleen hij dat kan. Na deze goede fase vervielen de tricolores weer in dezelfde fout als voor de thee: slordig spel en daardoor veel balverlies. Het was in de 60e minuut de inleiding voor een vrije trap voor Almkerk. Daarbij zag Bart Dirven dat de Boxtelse muur niet goed stond en poeierde hij de bal vanaf 20 meter voorbij Van den Boer (2 – 2). Twee minuten later gebeurde precies hetzelfde. Almkerk kreeg weer een vrije trap en voor de tweede keer kon Dirven namens de thuisploeg raak schieten: 3 – 2. In het laatste deel van de wedstrijd verscheen met Just van Wijk opnieuw een A-junior in het veld. Hij kreeg vlak voor tijd nog een kansje op de gelijkmaker maar stuitte daarbij op naamgenoot Robin van Wijk, de keeper van Almkerk.

Het bekeravontuur zit er op voor ODC en men kan zich nu volledig richten op de competitie. Die gaat a.s. zondag 29 november verder met een thuiswedstrijd tegen BVV.