Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Helvoirt 1 - ODC 1
 

 

ODC verliest onnodig in Helvoirt

ODC had uit bij nummer twee Helvoirt grote delen van de wedstrijd het beste van het spel. Maar momenten van onoplettendheid en nonchalance nekten de tricolores. Na zeven minuten stond het al 2 – 0 voor Helvoirt maar door twee treffers van Aerd van Brunschot kwam ODC nog voor rust terug tot 2 – 2. Na de pauze kreeg het team van Frank van den Berg enkele goede kansen om op voorsprong te komen maar Helvoirt was effectiever in de afronding door vlak achter elkaar opnieuw twee keer te scoren (4 – 2). Daarna bracht Bas van der Pasch de stand nog terug tot 4 – 3 en zette ODC alles op alles om langszij te komen. Maar de gelijkmaker viel niet en diep in de blessuretijd werd het nog 5 – 3 voor de thuisploeg wat tevens de eindstand was. Door de nederlaag is ODC afgezakt naar de tiende plaats met 14 punten uit 12 wedstrijden.

Helvoirt en ODC maakten er vorig seizoen een waar spektakelstuk van in de laatste competitieronde. In een bizarre wedstrijd waarin de tricolores moesten verliezen om zich te plaatsten voor de nacompetitie, won Helvoirt destijds op eigen veld met 6 – 4. In het nieuwe seizoen is Helvoirt inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats op de ranglijst. Het team moet het vooral hebben van de beide spitsen Menno van Hattum en Rico de Laat die tot dusverre respectievelijk 9 en 8 keer het net hadden weten te vinden. De tricolores waren dus gewaarschuwd maar desondanks kon Van Hattum al na een halve minuut raak koppen uit een voorzet vanaf links van Collin van den Bergh (1 – 0). Wie dacht dat de tricolores nu wel wakker zouden zijn had het lelijk mis. Vijf minuten later werd Van Hattum opnieuw gelanceerd en wist hij doelman Coen Hermans voor de tweede keer te passeren: 2 – 0. Het duurde een kwartiertje voor ODC wat beter in de wedstrijd kwam. Het leverde gelijk de aansluitingstreffer op. Sjoerd van Lokven bereikte met een mooie steekpass Aerd van Brunschot die koelbloedig afrondde: 2 – 1. Een minuut later werd het zelfs gelijk. Ido Pijnenburg bereikte vanaf rechts Van Brunschot die zich opnieuw van zijn tegenstander ontdeed en voor de tweede keer Helvoirt-doelman Jordy van der Zande passeerde: 2 – 2. Tien minuten voor rust leek Helvoirt weer aan de leiding te komen toen De Laat vrij voor het Boxtelse doel verscheen maar met een knappe redding voorkwam Hermans erger.

ODC kwam na rust sterk uit de kleedkamer. Uitblinker Van Brunschot worstelde zich in de 46e minuut langs een paar tegenstanders en had pech dat zijn bekeken schot via de lat het veld weer in kwam. Een minuut later had invaller Lex van de Biggelaar de 2 – 3 op zijn schoen na een mooie combinatie op het Boxtelse middenveld maar de inzet van de A-junior werd door Van der Zande gekeerd. Een volgend Boxtels doelpunt hing in de lucht maar zoals dat wel vaker gaat in het voetbal viel de treffer aan de andere kant. De Boxtelse defensie greep niet adequaat genoeg in bij een diepe bal op Van Hattum waarna de Helvoirtse topscorer liet zien maar heel weinig tijd en ruimte nodig te hebben om te scoren: 3 – 2. Drie minuten later was er een nieuwe uitval van de thuisploeg waarbij doelman Hermans namens ODC ingreep maar daarbij wel Van Hattum naar de grond werkte. De Laat rondde de toegekende strafschop feilloos af (4 – 2). Ruim een kwartier voor tijd gaf Bas van der Pasch de Boxtelse fans weer hoop door een voorzet vanaf links van Bart Dammers binnen te koppen: 4 – 3. In de hectische slotfase zette ODC alles op alles om alsnog de gelijkmaker te scoren. Van Brunschot kreeg de beste kans daarop maar vijf minuten voor tijd stuitte ook hij op Van der Zande. Diep in de blessuretijd besliste De Laat de wedstrijd definitief door uit een counter 5 – 3 te scoren.

Voetballend gezien was het best aardig wat ODC liet zien deze zondag en met iets meer concentratie in verdedigend opzicht hadden de punten mee naar Boxtel genomen kunnen worden. Helaas kopen we daar weinig voor. A.s. zondag 13 december wordt de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop gespeeld. Op eigen veld ontvangen de tricolores dan EVVC.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


06-12-2015
 
 
Helvoirt 1 - ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)