Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

MierloHout 1 - ODC 1
 

 

Tricolores stellen teleur in Mierlo

ODC heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door met 2 – 0 zondag 8 november te verliezen bij Mierlo-Hout. De eerste helft speelde de equipe van trainer Frank van den Berg goed maar verzuimde het om te scoren. Na de pauze speelden de tricolores te gemakzuchtig en dat werd door de goed georganiseerd spelende thuisploeg tot twee keer toe afgestraft. Bovendien zat het ODC na rust niet mee want Bart Dammers trof twee maal de paal. Door het verlies zijn de Boxtelaren afgezakt naar de gedeelde zevende plaats op de ranglijst met 11 punten uit 9 wedstrijden.

Twee keer eerder troffen ODC en Mierlo-Hout elkaar in competitieverband. In het seizoen 1993/1994 werd het op sportpark Molenwijk 1 – 1 terwijl de tricolores destijds in Mierlo met 1 – 0 verloren van de vereniging die het afgelopen seizoen promoveerde naar de tweede klasse. Bij ODC stond Bart Bongers in het doel en daarmee werd een stukje geschiedenis geschreven want met zijn 15 jaar is hij de jongste speler ooit in ODC 1.

Op het kunstgras van Mierlo-Hout was ODC vooral in de eerste helft de betere ploeg. Na 7 minuten was er de eerste grote kans toen Remco Schellekens uit een voorzet van Bart Dammers maar net over het doel kopte. Twee minuten later stond Roy Bakker oog in oog met Mark Boogers maar de doelman van de thuisploeg reageerde adequaat op de goed geplaatste inzet van de Boxtelse rechtsbuiten. ODC liet de bal in die fase goed rondgaan met veel bewegende mensen rondom het strafschopgebied van de tegenstander. Er ontbrak eigenlijk maar één ding en dat was doelpunt. Mierlo-Hout werd teruggedrongen maar was wel een paar keer gevaarlijk via de counter. Gelukkig stond de jonge Bongers zijn mannetje. Een paar keer greep hij goed in bij een uitval van de thuisploeg. Meteen na rust verzuimde de Boxtelse verdediging – waar sterkhouder Willem van de Kerkhof ontbrak – om in te grijpen toen Jan van de Laarschot er op links vandoor ging. Veel te gemakkelijk kon hij de bal voor het doel brengen waar Mohamed Elmaach het bij de eerste paal afmaakte: 1 – 0. Rond de 55e minuut kwam ODC bijna langszij. Na een goed opgezette aanval stuurde Schellekens met een slim passje Dammers weg die pech had dat zijn uithaal op de paal terechtkwam. Het lukte ODC vervolgens steeds minder goed om iets te forceren. Dat kwam omdat de ploeg te gemakzuchtig acteerde maar ook omdat het met veel inzet spelende Mierlo-Hout het in het tweede bedrijf in organisatorisch opzicht beter voor elkaar had. In de tegenaanval werden ze ook steeds gevaarlijker. Na ruim een uur spelen hadden de tricolores geluk dat Nicky Sleegers oog in oog met Bongers naast schoot. Tien minuten later had ODC pech toen Dammers voor de tweede keer de paal trof, dit keer uit een vrije trap. Ruim een kwartier voor tijd kwam ODC met een man minder te spelen toen Bas van der Pasch rood kreeg voor het afstoppen van een doorgebroken speler. Voor het wedstrijdbeeld maakte dat niet veel uit want ODC bleef proberen om de gelijkmaker te forceren en Mierlo-Hout bleef gokken op de counter. Drie minuten voor tijd werd dat ODC fataal. Ogenschijnlijk vanuit buitenspelpositie werd een aanvaller van Mierlo-Hout binnen de zestien gestuit door Bongers. De scheidsrechter zag er een strafschop in die door invaller Tim Klaassen feilloos werd benut: 2 – 0.

Voor ODC betekent dit het tweede verlies van het seizoen. Een nederlaag die eigenlijk helemaal niet nodig was. Maar in een seizoen loop je als club altijd wel een keer tegen zo’n nederlaag aan.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


08-11-2015
 
 
Mierlo Hout 1 - ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)