&

ODC 1 - Best Vooruit 1

ODC is op eigen veld hard onderuit gegaan tegen Best Vooruit.

Bij rust stonden zondag 28 februari de tricolores nog met 1 - 0 voor door een rake kopbal van Willem van de Kerkhof. Na rust zakte het bij ODC als een kaartenhuis in elkaar. Door pech en persoonlijke fouten konden de gasten uit Best maar liefst vier keer scoren waardoor er na 90 minuten 1 – 4 op het scorebord stond.

Voor de tweede week op rij speelde ODC een thuiswedstrijd op sportpark Molenwijk, dit keer tegen buurman Best Vooruit. Op papier zouden de tricolores deze wedstrijd moeten kunnen winnen tegen de nummer voorlaatst op de ranglijst. Maar het waren de gasten die het beste aan de wedstrijd begonnen. Al in de eerste minuut verscheen Brian van Schijndel vrij voor het Boxtelse doel maar gelukkig was doelman Coen Hermans ter plekke om het gevaar te bedwingen. In de minuten daarna kregen de bezoekers nog een paar goede mogelijkheden. ODC kon daar weinig tegenover stellen. De passing was vaak onzuiver waardoor er veel balverlies werd geleden. Daardoor kwamen er nauwelijks kansen voor de thuisploeg. De eerste de beste kans ontstond na een standaardsituatie en toen was het ook meteen raak. Bij een corner vanaf rechts van Rob Scholten, kwam jubilaris Willem van de Kerkhof (hij speelde zijn 200e wedstrijd voor ODC 1) goed voor zijn man waarna hij de bal via de grond tegen de touwen kopte: 1 – 0. Voor het overige viel er voor de pauze weinig opzienbarends meer te noteren.

Na de thee kantelde de wedstrijd volledig. Dat begon in de 48e minuut toen Hermans een vrije trap van Bram Toebes niet onder controle kon krijgen en Kenneth van der Wiel van dichtbij de gelijkmaker binnen kon schieten: 1 - 1. ODC was vervolgens volledig de kluts kwijt en dat werd door de gasten genadeloos afgestraft. In de 56e minuut was Reandell Bijlhout net over de middenlijn de Boxtelse defensie te slim af waarna hij Hermans uitkapte en de 1 – 2 binnenschoot. Tien minuten later stond het 1 – 3 toen een van richting veranderde vrije trap van Ronald de Koning zomaar in het Boxtelse doel rolde. Daarmee was het leed nog niet geleden want ruim een kwartier voor tijd wist invaller Gijs Hendriksen namens Best Vooruit voor de vierde keer het net te vinden. Het laatste kwartier kwam er geen verandering meer in de score waardoor de tricolores tegen een pijnlijke 1 – 4 nederlaag aan liepen.

Ondanks het verlies staan de tricolores nog steeds op de 8e plaats. Ze hebben nog steeds 23 punten maar dit keer uit 17 wedstrijden.

Het was niet best wat ODC deze zondag liet zien. Er lukte weinig en het team leek meer tegen zichzelf dan tegen Best Vooruit te voetballen. Hopelijk komt daar verandering in en dat hopen we dan volgende week zondag 6 maart te kunnen zien. De tricolores gaan dan op bezoek bij RKVV Erp.