&

ODC 1 - Heeswijk 1

ODC en Heeswijk delen de punten

ODC heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met Heeswijk. Bart Dammers zette ODC vlak voor rust op 1 – 0 maar nog voor de pauze kwamen de bezoekers langszij. Nadat Heeswijk na rust op voorsprong was gekomen, bracht Ido Pijnenburg de tricolores een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte. In de slotfase waren er aan beide kanten nog kansen maar gescoord werd er niet meer. Door het 2 – 2 gelijkspel staat de ploeg van trainer Frank van den Berg nu samen met drie andere teams op een gedeeld vijfde plaats met 11 punten uit 8 wedstrijden.

ODC en Heeswijk wisten zich vorig seizoen allebei te plaatsen voor de nacompetitie maar beide teams kwamen uiteindelijk tekort voor een plaatsje in de eerste klasse. Voorafgaand aan het duel in Boxtel stonden ODC en Heeswijk op de ranglijst gelijk met 10 punten uit 7 wedstrijden. In de aanvangsfase viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. Van beide kanten was het fel maar grote kansen waren er niet. Voetballend was Heeswijk iets beter en de tricolores hadden moeite om van achteruit de voetballende oplossing te vinden. Desondanks stond Bas Verkaik na een halfuur spelen opeens vrij voor het doel maar zijn schot eindigde in de handen van doelman Patrick Lunenburg. In de tegenaanval kregen de gasten een goede kans maar Tom Sleddens schoot de bal hoog over het Boxtelse doel. Vlak voor de pauze zette ODC een mooie aanval aan de linkerkant op waarbij Remco Schellekens in één keer doorspeelde op Bart Dammers die de bal hard en laag voorbij Lunenburg in het Heeswijkse doel mikte: 1 – 0. De tricolores leken met een voorsprong te gaan rusten maar dat viel anders uit. Bij een hoekschop vanaf rechts zag de Boxtelse defensie er niet goed uit en was de Heeswijkse goalgetter Wouter van Dijke er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te werken: 1 – 1.

Vlak na rust schatte doelman Lunenburg een lange uittrap van zijn collega aan de andere kant Coen Hermans niet helemaal goed in. Daardoor kon Dammers gevaarlijk worden maar na een actie op de achterlijn belandde de bal uiteindelijk in het zijnet. Na een klein uur spelen beoordeelde Hermans een hoekschop vanaf links niet helemaal goed en kon Van Dijke namens Heeswijk de 1 – 2 binnenkoppen. De tricolores gingen vervolgens wat meer opportunistisch voetballen en dat zorgde voor onrust in de Heeswijkse defensie. Schellekens kreeg in de 70e minuut een goede kopkans maar zijn inzet ging rakelings naast. Drie minuten later lag de bal alsnog in het doel. Dammers gaf vanaf links een voorzet op maat op Ido Pijnenburg die de bal via zijn hoofd, de paal en doelman Lunenburg in het doel zag verdwijnen: 2 – 2. In het laatste kwartier golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen op de overwinning. Schellekens had kunnen scoren maar speelde de bal te ver voor zich uit en Tommy van den Berg vond na een mooi opgezette aanval keeper Lunenburg op zijn pad. De grootste kans was echter voor de gasten. Van Dijke had vijf minuten voor tijd zijn derde treffer van de dag kunnen maken maar trof, nadat hij Hermans al was gepasseerd, de paal. Daardoor mocht ODC uiteindelijk tevreden zijn met het ene punt dat aan deze wedstrijd werd overgehouden.

Door het gelijke spel staan de tricolores nu samen met Heeswijk, Prinses Irene en Erp op een gedeeld vijfde plaats met 11 uit 8. Volgende week, zondag 8 november, wacht de volgende competitiewedstrijd. De tricolores gaan dan op bezoek bij Mierlo-Hout.