Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

ODC 1 - Helvoirt 1
 

 

De gifbeker moet helemaal leeg

Het wordt een eentonig verhaal maar het is ODC wederom niet gelukt om de negatieve spiraal te doorbreken. Tegen het ook niet al te best spelende Helvoirt stond het heel lang 0 - 0. Maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen dan lukt het zelfs niet om uit dit soort wedstrijden een puntje te slepen. Want in de blessuretijd kwamen de gasten op 0 - 1 en stonden de tricolores opnieuw met lege handen. ODC is nu afgezakt naar de 11e plaats op de ranglijst en de nacompetitie om lijfsbehoud is met nog één wedstrijd te gaan bijna niet meer te ontlopen.

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen trof ODC streekgenoot Helvoirt. Dit team deed het voor de winterstop goed maar speelt inmiddels nergens meer voor. Weer een kans voor ODC om de negatieve reeks van de afgelopen weken te doorbreken. Maar bij het team van trainer Frank van den Berg lukte er ook deze zondag weinig. De ploeg speelde verkrampt en zonder veel vertrouwen. Opponent Helvoirt speelde niet veel beter en liet in defensief opzicht nog wel eens een steekje vallen. Maar ODC wist er niet van te profiteren. Remco Schellekens was er een paar keer dicht bij. In de 16e minuut had hij pech dat zijn lobje op aangeven van Rob Scholten net over ging. Ook Aerd van Brunschot kreeg een goede kans maar op het beslissende moment struikelde hij en kon Helvoirt-keeper Remco Kivit alsnog ingrijpen.

Na ruim een uur spelen kregen de ODC-supporters weer wat hoop toen Bart Dammers na een lange periode van blessureleed zijn rentree maakte. Maar de spits kreeg weinig bruikbare ballen waardoor ook hij het tij niet kon keren. In de laatste fase – toen captain Roel van Lokven al met twee keer geel van het veld was gestuurd – nam ODC het risico om nog voor de overwinning te gaan. Daardoor werd er achterin veel ruimte weggegeven. Dat werd de tricolores uiteindelijk fataal. Diep in blessuretijd zette Corné Scheffers Helvoirt vanuit de omschakeling op 0 - 1. ODC kwam die slag niet meer te boven.

Alleen door een wonder kunnen de tricolores de nacompetitie om lijfsbehoud nog ontlopen. Ze zullen dan volgende week maandag 16 mei (2e pinksterdag) in Den Bosch zelf van BVV moeten winnen. Maar dat is niet genoeg want de resultaten op de andere velden zijn medebepalend. Het kan echter nog erger want in het allerzwartste scenario behoort ook rechtstreekse degradatie nog tot de mogelijkheden.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


08-05-2016
 
 
ODC 1 - Helvoirt 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)