Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Oranje zwart 1 - ODC 1
 

 

ODC definitief gedegradeerd

ODC speelt volgend jaar definitief in de derde klasse. De tricolores hadden nog een minimale kans op handhaving maar de mentale dreun van de nederlaag tegen DAW van afgelopen donderdag bleek zo groot dat het laatste nacompetitieduel tegen Oranje Zwart Helmond nauwelijks een wedstrijd was. De thuisploeg deed wat het wilde en ODC mocht eigenlijk blij zijn dat het na 90 minuten slechts 6 - 2 stond. De degradatie is daarmee een feit en dat is vooral zuur voor de afscheid nemende trainer Frank van den Berg.

Theoretisch zou ODC het vege lijf nog kunnen redden maar dan zou er op de eerste plaats met grote cijfers gewonnen moeten worden van derdeklasser Oranje Zwart. Dat zat er echter geen moment in. De runner up uit Helmond (drie keer gepromoveerd in de afgelopen drie seizoenen) was vanaf het begin veel te sterk voor de na afgelopen donderdag zwaar aangeslagen tricolores. De bal had er na 30 seconden al in kunnen liggen maar de Helmondse spitsen hadden toen het vizier nog niet op scherp staan. In de fase die volgde werden de tricolores volledig overlopen en kreeg de thuisploeg kans op kans. Het was aan keeper Robbie Roelofs te danken dat er in de eerste 40 minuten slechts één treffer viel. In de 12e minuut zorgde Hydayet Dincer met een laag schot in de benedenhoek voor de 1 - 0. ODC kreeg in de hele eerste helft eigenlijk geen doelkans maar desondanks stond het na ruim een half uur 1 - 1 toen Rob Scholten de keeper verraste met een hoge bal vanaf rechts. Toch gingen de tricolores met een achterstand rusten want na ongelukkig balverlies zorgde Amos Letwory vlak voor de pauze voor 2 - 1.

Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld. Oranje Zwart bleef kansen missen en schoot er af en toe ook één in. Het mentaal geknakte ODC moest toezien dat de Helmonders nog vier treffers binnenschoten en daarmee promotie naar de tweede klasse wisten af te dwingen. Aerd van Brunschot maakte er namens ODC nog één waardoor het uiteindelijk 6 - 2 werd. Na rust maakten Noud van Brunschot en A-junior Bram de Wild nog hun debuut in ODC 1. Voor Tommy van den Berg en Bart Dammers was dit hun laatste wedstrijd voor ODC 1. Zij hadden een beter afscheid verdiend. Dat geldt ook voor trainer Frank van den Berg.

Waar ging het mis dit seizoen? Dat is niet zo maar vast te stellen. Blessures bij de spitsen, veel wisselingen bij de keepers en te veel gele kaarten en daardoor veel schorsingen na winterstop, lijken de basis te vormen voor de slechte reeks in de tweede seizoenshelft. ODC geraakte daardoor in de hoek waar de klappen vielen en kwam daar niet meer uit. Het is nu uithuilen en volgend seizoen in de derde klasse opnieuw beginnen.

Auteur :Sjef Engelbart
Bron www.odcvoetbal.nl
Meer ODC voetbal nieuws >>>>


05-06-2016
 
 
Oranje zwart 1 - ODC 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)