&

Prinses Irene 1 - ODC 1

ODC geeft zekere winst uit handen tegen Prinses Irene

ODC had er veel meer uit kunnen halen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen uit bij Prinses Irene. In Nistelrode stonden de tricolores ruim tien minuten voor tijd op een comfortabele 0 - 2 voorsprong door doelpunten van Willem van de Kerkhof en Bart Dammers. Maar in plaats van de wedstrijd zakelijk uit te spelen, liet de ploeg van trainer Frank van den Berg de thuisploeg in de slotfase nog terugkomen tot 2 – 2.

ODC speelt nu voor het tweede jaar in de tweede klasse en wordt op basis van de prestaties van het afgelopen seizoen door verschillende kenners als één van de kandidaten voor de prijzen genoemd. De eerste wedstrijd zou een graadmeter moeten zijn of die verwachtingen terecht zijn. In Nistelrode begonnen de tricolores tegen Prinses Irene ijzersterk want al binnen drie minuten lag de bal in het net. Rob Scholten nam vanaf links een vrije trap die door Willem van de Kerkhof goed werd binnengekopt: 0 – 1. De gastheren werden in deze fase volledig overrompeld en wisten niet waar ze het zoeken moesten. ODC kreeg daardoor kansen op meer doelpunten. Na een prima voorzet vanaf rechts van Remco Schellekens, had Bart Dammers de 0 – 2 op zijn schoen maar doelman Stef van Venrooij voorkwam dat met een knappe reactie. Er volgden meer Boxtelse kansen maar Scholten en vlak voor rust opnieuw Dammers, kregen het net niet gevonden. Aan de andere kant was Prinses Irene een paar keer dreigend. Coen Hermans – de nieuwe Boxtelse sluitpost – raakte daar echter niet van onder de indruk en greep steeds bekwaam in.

Direct na de pauze wist ODC dan eindelijk de 0 – 2 op het scorebord te zetten. In het vijandelijke strafschopgebied bereikte Sjoerd van Lokven Dammers die hard en hoog uithaalde: 0 – 2. Met nog 40 minuten te gaan leek ODC de wedstrijd rustig uit te gaan spelen en daarmee de drie punten veilig te stellen. Maar de tricolores waren er niet altijd met het hoofd bij en lichtzinnigheid sloop in de ploeg. De thuisclub stroopte de mouwen op en ging opportunistischer spelen. In de 67e minuut kwam ODC goed weg toen Hermans al was geklopt en Dirk van der Struijk op de doellijn met het hoofd redding moest brengen. Twee minuten later stuitte Dammers aan de andere kant opnieuw op de goed keepende Van Venrooij waardoor de 0 - 3 uitbleef. Ruim tien minuten voor tijd ging het voor het eerst echt mis voor de tricolores. Na een onnodige overtreding kreeg de thuisploeg aan de linkerkant een vrije trap nemen. Routinier Teun van Schadewijk ging achter de bal staan en gaf Hermans het nakijken met een enorme poeier in de bovenhoek: 1 – 2. In de slotfase hinkte ODC op twee gedachten: een derde treffer maken of de marge van één vasthouden. Prinses Irene voelde aan dat er meer in zat en bleef aandringen. De tricolores hadden aanvankelijk nog geluk toen Van der Struijk de bal opnieuw van de doellijn moest halen. Uiteindelijk viel in de blessuretijd toch nog de gelijkmaker. Bij een uitval kopte aanvoerder Gijs van Erp – die blij mocht zijn dat hij nog op het veld stond na een grove overtreding op een ODC-speler – de bal over Hermans in het lege doel: 2 – 2. Na afloop overheerste er uiteraard teleurstelling in het Boxtelse kamp. ODC heeft laten zien dat het voetballend wel goed zit. Maar er komt meer bij kijken om een overwinning over de streep te trekken. Hopelijk worden er wijze lessen getrokken uit dit onnodig puntverlies.

Volgende week zondag 13 september heeft de equipe van Frank van den Berg de gelegenheid om voor het eerst drie punten binnen te halen. Nieuwkomer Real Lunet uit Vught komt dan op bezoek in Boxtel. De wedstrijd begint zoals altijd om 14.30 uur.

Auteur :Sjef Engelbart