&

Real Lunet 1 - ODC 1

Degelijk ODC pakt de drie punten in Vught

ODC is goed uit de winterstop gekomen. De vooraf toch als lastig ingeschatte uitwedstrijd bij hekkensluiter Real Lunet werd probleemloos met 0 – 3 gewonnen. Al na tien minuten zette Tommy van den Berg de tricolores vanaf de stip op 0 – 1. ODC hield de technisch vaardige thuisploeg vervolgens goed in bedwang en maakte het na de pauze definitief af. Het was Aerd van Brunschot die tot twee keer toe op de goede plek stond en het net wist te vinden. Door deze overwinning is het team van trainer Frank van den Berg gestegen van de zevende naar de vijfde plaats op de ranglijst met 20 punten uit 14 wedstrijden.

In de thuiswedstrijd in Boxtel afgelopen najaar had rode lantaarndrager Real Lunet laten zien over veel voetballend vermogen te beschikken. Het werd destijds 2 – 2 en daar mocht ODC niet ontevreden over zijn. Trainer Frank van den Berg had zijn spelers voorafgaand aan de wedstrijd in Vught op het hart gedrukt om vanaf het beginsignaal alert te zijn en de tegenstander weinig ruimte te geven. Die oproep was niet aan dovemansoren besteed want de Boxtelse ploeg speelde solide vanaf het eerste moment en liet de tegenstander geen moment in de wedstrijd komen. En zelf kreeg het de beste kansen. Het zat de tricolores mee toen de arbiter na tien minuten besloot om de bal op de stip te leggen na een charge van achteren van een Vughtse verdediger op Ido Pijnenburg. Tommy van den Berg schoot daarna de toegekende penalty onberispelijk langs Real Lunet-keeper Jesse de Vries in de touwen: 0 – 1. De Vughtse ploeg probeerde vervolgens om iets te forceren maar ODC gaf nauwelijks iets weg. Glenn Kusters schoot namens de Vughtenaren in de 20e minuut naast en datzelfde deed Ruud Kooyman op slag van rust maar dat was zo’n beetje het enige dat de tricolores toelieten. Aan de andere kant miste Bas van der Pasch bij een corner een dot van een kans waardoor het bij rust 0 – 1 stond.

Direct na de pauze gooiden de tricolores de wedstrijd in het slot. Na een aanval over rechts kwam Aerd van Brunschot in balbezit. Daar waar iedereen een steekbal op de meegelopen Pijnenburg of Sjoerd van Lokven verwachtte, wachtte de spits net zo lang tot de bal goed lag en haalde hij met links doeltreffend uit: 0 – 2. Meteen na deze treffer kwam regisseur Pieter Schrassert Bert in de ploeg bij de Vughtenaren en dat leidde al meteen tot een scrimmage voor het doel van Coen Hermans. De Boxtelse keeper bleef echter op de been en met behulp van Paul Smulders werd definitief voor opruiming gezorgd. Na een uur spelen kwam ODC nog een keer goed weg toen een aanval van de gastheren op de paal eindigde. Omdat Real Lunet steeds meer risico nam, kreeg ODC kans op kans in de tegenaanval. De Vughtse defensie wist aanvankelijk nog met het nodige kunst- en vliegwerk Pijnenburg en Van Brunschot van het scoren af te houden. Maar een kwartier voor tijd viel de derde Boxtelse treffer alsnog. De sterk spelende Rob Scholten stond aan de basis hiervan. Doelman De Vries kreeg een hard schot van de Boxtelse spelmaker niet onder controle waarna Van Brunschot attent was en de 0 – 3 op het scorebord zette.

Met deze degelijke 0 – 3 uitzege is het team van Frank van den Berg uitstekend aan de tweede competitiehelft begonnen. De tricolores staan nu vijfde op de ranglijst met 20 punten uit 14 wedstrijden. Volgende week zondag 31 januari komt buurman Best Vooruit op bezoek in Boxtel. De wedstrijd begint zoals altijd om half 3.