&

Volharding 1 - ODC 1

Complete off day voor ODC tegen Volharding

ODC heeft er elk seizoen wel zo’n wedstrijd bij dat het helemaal niet loopt en dat er op vreemde bodem tegen een grote nederlaag wordt opgelopen. Dit keer gebeurde dat in Vierlingsbeek waar met maar liefst 6 – 1 van Volharding werd verloren. Zeker, Volharding beschikt over een goed voetballend team en staat na 15 wedstrijden niet voor niks bovenaan. Maar ODC maakte het de tegenstander wel heel erg gemakkelijk. Door gebrek aan concentratie, nonchalance en persoonlijke fouten stond het bij rust al 4 – 0 en was de wedstrijd feitelijk al gelopen. Na de pauze was het niet veel beter al kon Ido Pijnenburg na een uur spelen nog wel de Boxtelse eretreffer scoren.

Op papier zou de wedstrijd tussen Volharding en ODC een interessant duel kunnen worden tussen de nummer twee en de nummer vijf op de ranglijst in de tweede klasse H. Van een echte wedstrijd was op het kunstgras in Vierlingsbeek echter niet lang sprake. Al in de eerste minuut lag de bal in het net achter doelman Coen Hermans. Dat gebeurde na een scrimmage voor het Boxtelse doel waarbij de tricolores steeds een stapje te laat waren en Tim Brouwer namens de gastheren uiteindelijk de trekker overhaalde: 1 – 0. ODC had weinig in te brengen en na een kwartier stond het 2 – 0. Vanaf rechts mocht Roel Gerrits opkomen en de bal voor het doel brengen waarna iedereen van ODC stond toe te kijken hoe Kevin Reijnders van dichtbij binnenschoot. De thuisploeg was behalve voetballend beter ook veel feller, waardoor vrijwel elke tweede bal voor Volharding was. Na ruim een halfuur spelen kreeg Volharding een vrije trap rond de 16 na een onnodige overtreding van een ODC-speler. Reijnders trapte de bal vervolgens via een Boxtels been achter Hermans: 3 – 0. Een minuut later stond de hele Boxtelse defensie te slapen toen een voorzet vanaf links bij Pepijn van Geenen terecht kwam die moeiteloos de vierde van de middag kon binnentikken.

Na de pauze veranderde er weinig al had ODC in de 58e minuut een penalty moeten krijgen toen Volharding-keeper Job Vullings Ido Pijnenburg binnen het strafschopgebied torpedeerde. Tot ieders verbazing deed de scheidsrechter niks en gaf hij een corner. Een paar minuten later leden de tricolores rond de middenlijn slordig balverlies en lobde Wouter Evers de bal van ver over de uitgekomen Hermans in het doel: 5 – 0. Direct vanaf de aftrap redde Pijnenburg de spreekwoordelijke eer voor ODC (5 – 1). Maar het was niet de laatste treffer van de middag want een kwartier voor tijd maakte Van Geenen er nog 6 – 1 van.

Volharding is na de overwinning op ODC koploper geworden in de tweede klasse H. De tricolores zakken van de vijfde naar de achtste plaats op de ranglijst. Het is ODC de laatste jaren vaker overkomen dat er op vreemde bodem een enkele keer met grote cijfers werd verloren. Het gebeurde vorig seizoen bij RKJVV en enkele jaren terug bij Baardwijk. Dat bleken incidenten te zijn. Laten we er van uitgaan dat dat ook nu het geval is. De tricolores staan weer met beide benen op de grond en weten weer dat er in deze klasse 100% aan concentratie en inzet gevraagd wordt. Anders zullen er geen punten gehaald worden. Volgende week zondag 21 februari krijgt ODC de kans om zich te revancheren. Sparta’25 komt dan op bezoek in Boxtel. De wedstrijd begint zoals altijd om half drie.